загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Диво-винахідник живе на Закарпатті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

...Коли заходиш на подвір’я Володимира Шадікова та його дружини Марії одразу впадаєш в ейфорію побаченого. Біля воріт зустрічають власноруч вирізьблені лебеді, металічні квіти, гойдалки та кабінки-майстерні.

В Оноківцях живе-майстер, який оздобив свою домівку власноруч. Крім того, світ побачив нові винаходи, серед них – механічний ліфт.

Коли заходиш на подвір’я  Володимира Шадікова та його дружини Марії одразу впадаєш в ейфорію побаченого. Біля воріт зустрічають власноруч вирізьблені лебеді, металічні квіти, гойдалки та кабінки-майстерні. На порозі  дерев’яний cтіл та стільчики. Глянути далі на присадибну ділянку – там власна шашлична, яку майстер придумав багато років тому. Приготування м’яса тепер для його родини ритуал, бо за 15 хвилин страва готова. Секрет винаходу – смаження телятини та свинини не на відкритому вогні, а в кам’яному сховищі, куди, як в криницю, опускаються шампури. Володимир Леонідович жартує, що коли пообідав треба неодмінно відпочити, і починає спускати саморобний гамак.  На ланцюгах «підвішене ліжко» тримається міцно.

Екскурсія подвір’ям не закінчується, не завітавши до майстерні по виготовленню різних пристроїв. Там щодня працює Пан Володимир. Свої навички удосконалював, коли був провідним конструктором у Вітебську та на ужгородському машзаводі. У цій майстерні народилася ручна пральна машинка, пристрій для очищення кукурудзяних качанів,  токарно-свердлильні верстати. Ще у дев’яностих  за останній винахід закордонна фірма пропонувала тисячу доларів. Але господар відмовився. У коморі навпроти є нове захоплення Шадікова – виготовлення бочок. У колекції  бочечок приблизно 20 експонатів: з дерев’яними кранами, ручкою на ланцюжку, ніжками-підставками та вимірювальним барометром, який показує скільки випито напою. Розробив майстер і п’ятилітрову бочку для меду. Кришка до неї, що вкручується в корпус слугує водночас ручкою. Усі ємкості пан Володимир вирізьбив з деревини дуба, полакував та розфарбував.

У домівці також є на що подивитися. Сусіди називають  хату мистецьким музеєм. Адже дерев’яні  меблі, електричний камін,  вирізблені картини та дерев’яні гарнітури  – ручної роботи. Найбільш захопливо майстер розповідає про картину, де Архангел бореться за добро. Він зобразив її після того, як побачив у Німеччині образ Архангела.

Наймаштабніший його винахід – саморобний ліфт на одну людину. Оскільки квартира була занадто вузькою для  східців, потрібно було вигадати щось практичне. Так приватний ліфт родини Щадікових функціонує уже понад 20 років й возить подружжя на другий поверх, у спальню кімнату. Ліфт працює на електроенергії й обладнаний безпечною решіткою, що стримує падіння.

На балконі другого поверху він обладнав куточок для відпочинку: велику розгорнуту парасолю можна повернути відповідно до сонця, залишаючись у затінку у будь-який час. Крім того, Володимир Леонідович змайстрував дерев’яні відкидні стільчики та стіл-тортівницю.

Ще один унікальний задум  – замки на дверях. Шадіков оснастив їх хитромудрими заскочками. Хто не знає їхнього секрету, нізащо не відчинити двері. Ключ зберігається у пам’яті винахідця та його супутниці.

В його «арсеналі» чимало інших практичних винаходів, які хоча б частково зберігають нашу екологію. До прикладу, вкопана в землю. бочка з витяжкою, де родина спалює сміття й відходи. Ще  - ручна бетономішалка, що не потребує енергії. Досить зробити 10 – 20 обертів спеціальною ручкою – і приблизно чотири відра розчину готові. Важить така машина близько тридцяти кілограм і легка у використанні.

Зараз диво-майстер працює над  створенням оригінального велосипеду, що працюватиме і на колесах і на моторі.  Його дружина Марія Петрівна  каже, що Володимир Леонідович живе  працею і у свої 73 має ще багато натхнення і сили робити нові шедеври.

Оксана Щира

 

Джерело:
До списку новин