загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Друге щастя: як правильно вимагати бажаного

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як правильно вимагати того, чого бажаєш.

Просіть, і дасться вам

Кажуть, що нахабство – друге щастя, але ніхто не хотів би прославитися як нахабна людина. Ба навіть, психотерапевт Баррі Міхельс вважає, що багатьом його пацієнтам, особливо жінкам, саме нахабства для щастя і не вистачає.

Йдеться про «здорову нахабність» – відчуття того, що ви маєте право просити те, чого ви хочете. Адже якщо ви не просите, то вас ніхто не почує, а значить, бажаного ви не отримаєте ні в особистому, ні в професійному житті.

Здорова нахабність

Зазвичай, нахабними ми називаємо неприємних людей, якихось зарозумілих знаменитостей або політиків, що втратили зв’язок з реальністю, які думають, що для них не існує законів.. Це – нездорове нахабство, це надмірний нарцисизм.

Здорова зухвалість – це коли ви відчуваєте свободу бажати якихось речей, навіть, якщо ви можете їх не отримати. Існують базові речі, які бажає кожна людина: щоб до нас ставилися з повагою, щоб нас не обманювали, підтримували, щоб діти і подруги прибирали за собою і так далі.

Так ось, здорове нахабство – це коли ви собі говорите: «Я маю право хотіти і вимагати цього». Якщо ви не відчуваєте цієї «зухвалості», то ви і не просите того, чого хочете, а тому робите все за всіх або ви просите, але ніхто вас не слухає, тому що в глибині душі ви не вірите в те, що дійсно маєте право просити.

Такі люди, позбавлені «здорової нахабності» зовні здаються дуже милими і ніжними, але всередині у них кипить фрустрація, тому що вони не мають ні найменшого впливу на людей довкола. Вони відчувають себе невидимими. Чоловіки, яким не вистачає такого «нахабства», звісно зустрічаються, але в моїй практиці було набагато більше жінок, яким треба було допомогти відкрити в собі цю якість. Це має пряме відношення до того, що з дитинства жінок вчать, що те, що вони хочуть менш важливо, ніж те, чого хочуть інші люди, особливо чоловіки.

Я був шокований тим, що 50-60% моїх пацієнток в дитинстві або юності зазнали сексуальних домагань. Вони виросли з упевненістю, що не мають права сказати «ні» чоловікам. Для жінок дуже важливо все-таки відчувати за собою право говорити «ні» саме тому, що таку систему поглядів вони транслюють., як матір своїм дітям. Діти повинні знати, що жінки існують не для того, щоб задовольняти чоловіків.

Як стати «нахабною»?

Почніть з того, чого ви хочете, але зазвичай не просите. Якщо вам не сподобалося те, що вам принесли в ресторані (не те, згоріле, недоварене і т.д.) – поверніть це на кухню. Якщо вам не подобається, як поводиться хтось із домашніх, скажіть йому про це. Не треба кричати і погрожувати. Можна просто сказати: «Мені не подобається, як ти зараз поводишся», потім повернутися і вийти. Цим ви їх не зміните, але вам стане комфортніше з самими собою, тому що ви сказали те, що хотіли, висловили своє бажання.

Звичайно, це непросто. Вас вчили мовчати з народження, а тут раптом треба наважитися висловлювати своє «фе». За один день це не робиться. Саме тому треба починати з малого, з того дрібного щоденного дискомфорту, який взагалі ніхто терпіти не зобов’язаний. І при цьому ви, як людина, яка робить абсолютно незвичне висловлювання, будете почувати себе абсолютно розперезаним тираном.

Я це називаю «зворотним індикатором», це відчуття невідповідності, яке ви будете відчувати, це ознака того, що ви змінюєте ваше життя в кращий бік. Ви повинні зрозуміти, що це гарне почуття, вимагати і просити кожен день щось, що зазвичай ви не наважуєтеся просити. Кожен день, як домашнє завдання.

Інструмент «нахабства»

Щоб відчуття того, що ви – нахабний деспот перетворилося в позитивну внутрішню силу, якою ви можете користуватися за необхідності, використовуйте наступний алгоритм:

  1. Подумайте про щось, чого ви хочете: «Порш», особистий час, гарний сад і т.д. Коли ви повністю усвідомили своє бажання, перестаньте думати про об’єкт бажання, просто продовжуйте відчувати бажання, скажіть Всесвіту: «Я хочу!» І уявіть собі, що Всесвіт це схвалює і посміхається вам.
  2. Пам’ятаючи про те, що це у вас чисте бажання (не про щось конкретне) доведіть його до вимоги. Скажіть Всесвіту: «Я вимагаю!» А Всесвіт при цьому ще більше зрадіє.
  3. А тепер нехай ваше бажання перетвориться в «Я заслуговую!» І Всесвіт обіймає вас. Ви тільки що пройшли випробування і стали повноправним громадянином світу.
  4. Ця вправа може займати від 5 до 10 секунд і робити її можна після пробудження або перед сном. Або в будь-який час, коли вам дуже чогось захочеться.

Навіщо нам це?

Чому Всесвіт хоче, щоб ми мали «здорове нахабство»? Тому що Всесвіт завжди бажає рівноваги і цілісності. Якщо ви абсолютно позбавлені відчуття, що ви маєте право вимагати, то люди навколо вас будуть мати його в надлишку.

Діти будуть керувати вами, чоловік не буде рахуватися з вашою думкою, колеги і друзі будуть вимагати від вас нескінченних поблажок. Якщо ви безмовна, то інші неминуче будуть надмірно егоїстичні. Але якщо ви навчитеся «здорового зухвальства», то у людей навколо буде шанс позбутися надмірного егоїзму. Для Всесвіту –  це шанс встановити гармонію, тому вона вітає ваше прагнення стати твердішими.

Дві великі різниці

Як не перестаратись і як відрізнити «здорове нахабство» від нездорового?Надзвичайно просто. Нахабна в негативному сенсі людина ніколи нічого не обговорює. Вона просто вимагає те, чого хоче.

Щоб не помилитися, запитуйте себе: «Якби хтось вимагав від мене того самого, мене б це образило?» При цьому думайте про те, що відбувається у вас всередині. Ви ж постійно боїтеся просити «зайвого», щось, чого ви «не заслуговуєте» – і відчуваєте це як табу і первородний гріх. Але просити щось – зовсім не гріх, навіть, якщо відповідь – «ні».

 

Джерело:
До списку новин