загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Товар з душком: які продукти в магазинах найчастіше виявляються простроченими

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Минулого року в Україні провели майже 5 тис. перевірок ринків і магазинів. Відповідно до звітів Держспоживслужби, порушення виявили в 40% з них. Найпоширенішим порушенням стала відсутність достовірної та своєчасної інформації про продукцію (дві третини випадків). А ось майже п’ята частина порушень – продаж товарів з вичерпаним терміном придатності.

ПО ОБЛАСТЯХ. Цікаво, що факти продажу простроченої продукції фіксувалися не в усіх областях. Чи то перевіряючі погано перевіряли, чи то і справді таких порушень не було. У друге, днак, майже не віриться.

У звіті Дкржспоживслужби згадуються Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Сумська, Житомирська та Запорізька області.

ВІД ЦЕГЛИ ДО КЛЕЮ. Цікаво, що найчастіше простроченими реалізують будматеріали (клей суперміцний універсальний, клей-герметик для каменю, добавка для швидкого монтажу), лакофарбові вироби, косметичні товари для автомобілів (омивач скла, поліроль для панелі приладів), автомобільні масла. Такі випадки були зафіксовані практично у всіх областях, що «попалися».

Швидше за все, причина в тому, що мало хто при покупці перевіряє термін придатності такої продукції. Разом з тим, «непрацюючий» клей і розшарована фарба не тільки можуть зіпсувати ремонт, але і тягнуть за собою додаткові фінансові витрати.

ВІД ЗУБНОЇ ЩІТКИ ДО ДУХІВ. Також було зафіксовано безліч випадків продажу прострочених товарів особистої гігієни (зубні щітки, мило) і парфюмерно-косметичних засобів (туалетної води, духів, лаків для нігтів, молочка для тіла, пінки для волосся). Така продукція небезпечна тим, що може викликати алергічну реакцію у споживача.

ВСЕ ДЛЯ ДІТЕЙ. У Кіровоградській області торгували простроченими товарами для дітей (набори акварельних фарб, набори для творчості та експериментів). На щастя, нашкодити дітям такі товари не можуть. Але і батькам платити за зіпсовані фарби – сумнівне задоволення.

НЕ ЇЖ ЦЕ! Своєрідний рекорд поставила Закарпатська область – тут було зафіксовано 77 порушень. У 99% випадків простроченими виявилися продовольчі товари.

У Запорізькій області несвіжими продавалися алкогольні і безалкогольні напої, морепродукти і кондитерські вироби. У Кіровоградській області зіпсованими виявилися шпроти в олії.

У Хмельницькій області в магазинах не перший день припадали пилом кондитерські, хлібобулочні вироби та алкоголь.

ПЕРЕВІР ДАТУ. Звичайно, найнебезпечніші з прострочених продуктів – кондитерські вироби і морепродукти. Отруєння ними може не тільки надовго відправити до лікарні, але і виявитися фатальним. Особливо лякають прострочені солодощі – адже їх найчастіше купують дітям.

Щоб не купити зіпсований товар, краще завжди перевіряти дату виготовлення і звертати увагу на умови зберігання товару. У випадку найменших сумнівів краще відмовитися від покупки – це допоможе заощадити гроші і зберегти здоров’я.

 

Джерело:
До списку новин