загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Недешеве задоволення: скільки українці витрачають на їжу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За даними дослідження департаменту сільського господарства США (аналог нашого міністерства аграрної політики), 38% видатків українців йде на придбання їжі. За цим показником ми серед "лідерів" цього дослідження.

Загалом американські чиновники проаналізували видатки громадян 86 країн – більшості країн Європи, а також розвинених країн в різних регіонах світу. Цифри брались станом на 2016 рік з відкритих статистичних джерел, зокрема, Euromonitor.

Так, у 2016 році українці витратили 38% від усіх доходів на продукти. Це найвищий показник серед країн-сусідів – до прикладу, дещо менше витрачають білоруси (36,2%), мешканці Грузії (31,0%) Росії (29,9%) та Румунії (29,6%), натомість в Польщі, Чехії, Словаччині та Угорщині цей показник сягає 16-18%, а в Німеччині - всього 10,6%.

Витрати на їжу
Українці витрачають на їжу вдвічі більше доходів, аніж угорці

Однак є країни, мешканці яких витрачають ще більше – зокрема, ще африканські та азійські країни, які потрапили в "рейтинг". Наприклад, мешканці Нігерії витрачають 58,9% грошей на їжу, кенійці – 52,2%, камерунці – 45,5%, жителі Казахстану – 42,8%, Філіппін та Пакистану – по 41,9%.

де найбільше витрачають на їжу
Найбільше витрачають на їжу в Нігерії

А от на іншому "полюсі" США – жителі цієї країни витрачають на їжу всього 6,3%. Дещо більше – в Сінгапурі (6,7%), Великобританії (8,1%), Швейцарії (8,7%), Канаді (9,1%) та Ірландії (9,5%).

Хто найменше витрачає на їжу
Найменшу частину від доходу на їжу витрачають у США

Окремо проаналізували в Департаменті витрати на алкоголь та тютюнові вироби – як не дивно, лідерами виявились країни з колишнього соціалістичного табору.  Серед лідерів – Білорусь та Естонія (по 8,6%), Угорщина (8,4%), Чехія (8,1%) та Україна (8%).

Хто найбільше витрачає на алкоголь
Найдорожче шкідливі звички обходяться білорусам та естонцям

 

Джерело:
До списку новин