загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Введено нові норми споживання електрики і газу для субсидіантів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При призначенні субсидії на площу житла понад затверджену, норма може бути збільшена на 30%.

В опалювальному сезоні 2018-2019 рр. діятимуть нові норми споживання електрики і газу для оплати опалення.

Уряд України змінив обсяги використання енергоресурсів для опалення житлових приміщень. Нові норми прописані в постанові Кабміну №329 від 27 квітня 2018 року.

З 1 травня нинішнього року діють нові норми споживання природного палива і електрики:

4,5 куб. м на газ на 1 кв. м площі – замість норми 5 куб. м, яка діяла в опалювальному сезоні 2017-2018 рр.;

30 кВт на 1 кв. м площі – замість норми 51 кВт, яка діяла в опалювальному сезоні 2017-2018 рр.

При призначенні субсидії на площу житла понад затверджену, норма може бути збільшена не більше як на 30%. «Все, що вимірюється лічильником і на що надається житлова субсидія, в разі невикористання наданої допомоги, за результатами сезону буде повертатися в бюджет країни. В тому числі, невикористана субсидія на газ і електроенергію, яка не використовується для опалення», йдеться в повідомленні.

У повідомленні на сайті проекту teplo.gov.ua йдеться, що в 2017 році за результатами опалювального сезону 2016-2017 рр. до державного бюджету було повернено кошти за невикористаним субсидіях в сумі:

6.2 млрд грн – газопостачальними підприємствами;

1.1 млрд грн – теплопостачальними компаніями;

650.1 млн грн – від водопостачальних підприємств

290.7 млн грн – від компаній-постачальників електроенергії.

«Така ситуація свідчить про невідповідність соціальних нормативів і реальних обсягів споживання енергоресурсів», - зазначається в повідомленні на сайті проекту teplo.gov.ua.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики розповіли, що відтепер житло претендентів на субсидії обстежуватимуть соціальні інспектори. Зокрема, увагу звертатимуть на матеріально-побутові умови домогосподарств за затвердженим актом, який має чіткі розділи і не передбачає огляду вмісту холодильника чи шафи.

Кабінет міністрів 27 квітня вніс зміни в програму надання субсидій. Відтепер громадяни не отримуватимуть допомоги від держави на оплату комунальних послуг, якщо у власності сім’ї є авто, якому менше 5 років, крім мопеда та авто, наданого органом соцзахисту населення. Також субсидію не надаватимуть, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних, а будинку – 200 квадратних метрів, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. У випадку безробітних осіб субсидія надаватиметься тим, хто офіційно зареєстрований у службі зайнятості.

Тим, хто працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматично рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень.

 

Джерело:
До списку новин