загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НАБЕРИ BERRY: ферма на Львівщині продає полуницю за принципом «збери собі сам»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Органічна полуниця за європейськими технологіями, – саме так можна охарактеризувати ферму «ФайнаBerry» у селі Новосілка Пустомитівського району, яку зорганізував разом з дружиною колишній учасник АТО Микола Стецьків. На їхній плантації сьогодні дозрівають переважно італійські сорти, а вивчати технологію він свого часу їздив до Польщі.

Організовували господарство протягом двох років, з 2015-го, коли Микола повернувся з АТО і отримав ділянку. Розробили бізнес-план, залучили інвесторів, взяли кредит. Зізнаються: було дуже важко, адже і фізичної праці на цьому гектарі вкладено немало.

«Якщо починати цей бізнес, як починали ми, з нуля, треба бути готовим вкласти в гектар полуниці близько 800 тис. грн», ‒ говорить Іванна Стецьків, дружина та співвласниця ферми «ФайнаBerry».

Стандартів вирощування полуниці родина вчилася в одному з крупних (близько 700 га) ягідних господарств Любліна. Саме там їм розповіли про необхідність крапельного зрошення полуниці, яке згодом вони і облаштували у себе на плантації.

Крім того, важливо правильно підготувати ґрунт, постелити під кущі агроволокно та солому. Це захистить рослини від бур’яну.

У сезон на своїй плантації подружжя збирає кілька десятків, а то й сотень кілограмів ягоди, яку вони постачають у два львівські магазини. Крім того, роздрібні покупці можуть придбати полуницю і на самій фермі. Тут діє популярний у Великобританії, Німеччині та Канаді метод «Збери собі сам». Кілограм полуниць, які відвідувач самостійно собі назбирає на плантації «ФайнаBerry», буде коштувати йому 50 грн.

Микола Стецьків хотів би у майбутньому зорганізувати ягідний кооператив, але поки немає з ким об’єднуватися, тому він готовий ділитися досвідом з тими, хто охочий до створення ягідної ферми.

 

Джерело:
До списку новин