загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скільки білка потрібно людям похилого віку?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голландські вчені з "University Medical Centre Groningen" довели, що дефіцит білка в літньому віці значно підвищує ризики для літніх людей померти від серцевої недостатності. 

У дослідженні взяли участь більше 2 тисяч європейців, середній вік яких склав 68 років. Впродовж двох років вчені спостерігали за їхнім станом здоров'я, аналізували раціон і контролювали споживання білка шляхом аналізу сечі. Після того, як були враховані такі фактори, як вік і функція нирок, виявилася величезна різниця між людьми, які щодня споживали велику кількість білка, і тими, хто цього не робив.

За 2 роки досліджень майже третина людей (31%), які отримували менше 40 г білка на день, померли. У групі, яка з'їдала більше 70 г білка щодня, частка померлих була майже в 2 рази меншою і склала 18%.

Згідно з проведеними розрахунками, споживання 70 г білка на день на 50% знижує ризик смерті від серцевої недостатності. А нестача білків, навпаки, на 46% цей ризик збільшує.

Це пояснюється тим, що з віком серцевий м'яз людини слабшає і не може ефективно забезпечувати тіло кров'ю. Але не менш 10% літніх людей страждають від серцевої недостатності, і їхній організм виявляється не в змозі впоратися з цією проблемою.

Компенсувати втрату м'язів допомагає білок, який міститься в горіхах (20 г білка в 100 г продукту), м'ясі (2 курячих грудки дають 72 г білка), яйцях (1 яйце - 6 г білка), молочних продуктах (в 100 г сиру - 25 г білка).

 

Джерело:
До списку новин