загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Витрати на перевірку субсидій можуть бути вищими, ніж сам розмір субсидії, – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хоча наразі у нас середній розмір субсидій складає 309,8 гривні, але для їх перевірки треба буде витратити більшу суму.

Про це заявила експерт із пенсійної реформи Галина Третякова, відповідаючи на запитання, скільки потрібно найняти ревізорів, аби перевірити 6,5 мільйона сімей.

«Хоча наразі у нас середній розмір субсидій – 309,8 гривні, але для того, аби перевірити треба буде витратити більше, аніж розмір середньої субсидії. Вони вводилися як компенсація стрибка і мали бути терміновими. Це мав бути рік чи два, але ми вже субсидуємо п'ятий рік поспіль. Таким чином, уже не можна сказати, що це компенсація», – зазначила пані Третякова.

За її словами, за рахунок жорсткої політики в Європі субсидіантами є 2-5% домогосподарств.

«Це робиться за рахунок жорсткої політики. Уряди зазвичай не борються з бідністю, бо це суб'єктивне поняття, вони борються з так званими абсолютними бідностями. У багатьох країнах, якщо в тебе у власності є домівка, то ти не можеш отримувати субсидію», – розповіла експерт.

На її переконання, економіка буде розвиватися лише за низького навантаження на бюджет. Це означає, що держава має скидати ці витрати.

«Ми маємо запроваджувати оподаткування домогосподарств і давати йому неоподаткований мінімум, який має складати 40-60% від середньої зарплати для того, аби не забирати податками і потім повертати субсидією. Впровадження такої системи надасть додатково для кожного члена домогосподарства більше 700 гривень на місяць. Це вдвічі більше, ніж субсидія. Впроваджуючи таку систему оподаткування, Україна може позбутися всіх субсидій разом», – констатувала Галина Третякова. 

 

Джерело:
До списку новин