загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому в Україні знову зростуть ціни на воду?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зараз у сумі за тарифом за воду та водовідведення ми маємо до 20 гривень. Підвищення, якщо воно таки відбудеться майже на 4 гривні, це не на 40 гривень, але його обґрунтованість все одно слід аналізувати.

Про це розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Святослав Павлюк, оцінюючи заяву «Київводоканалу» про те, що в 2019 році тариф на послуги з водопостачання та водовідведення в середньому зміниться на 49,6% й становитиме 23,17 грн.

«Тариф збільшується для чогось, тому слід зважати на якість обґрунтування. Можливо, це підвищення є частиною складової перекладки мереж. Крім того, піднялася вартість електроенергії для промислових споживачів. Витрати для роботи насосного обладнання є вищими», – зазначив Павлюк.

«Крім того, якась частина коштів може покривати витрати робіт та повернення кредиту для Бортницької станції аерації. Сюди ж включені роботи щодо трьох труб, які йдуть Дніпром», – додав експерт.

Як пояснив фахівець, найбільші статті витрат – це електроенергія, витратні матеріали, ремонтні роботи та оплата за виконання робіт персоналу.

За його словами, лише за останній рік було два випадки, коли розривало магістральну трубу та зносило автомобілі. Наприклад, у Голосіївському районі.

«У нас є фрагменти водопровідних труб, які просто вже ледве дихають, образно кажучи. Інакше, ніж закладати це в тариф, зробити неможливо», – уточнив експерт.

Хоча все одно слід зважати, наскільки таке підвищення обґрунтоване та чи розумним є підхід регулятора в цьому питанні, тим більше, що обрали новий склад, підкреслив він.

«Обрані п’ятеро нових членів комісії. Тут якраз ключове питання в довірі до регулятора. Поки що стартова довіра до них є трохи вищою, ніж вона була до попереднього складу, тому є сподівання, що необґрунтованого підвищення цін не буде», – резюмував Святослав Павлюк.

Зараз 1 кубометр холодної води для жителів столичних багатоповерхівок коштує 15,49 гривні (з них 8,28 гривні ми платимо за 1 кубометр водопостачання, 7,21 гривні – за 1 кубометр водовідведення).

Вже в червні цього року розцінки можуть зрости до 16,7 гривні за кубометр.

 

До списку новин