загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: Україна має перейти від субсидій до соціальних цін

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ціна газу – це тільки півбіди, адже значно зросте ще і вартість тепла. І там будуть такі ціни, що навіть для середнього класу вони стануть непідйомними. Тому потрібно думати над новими механізмами.

На цьому наголосив голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко.

«Коли в країні немає повноцінного ринку газу, то система працює погано. Це призводить до зростання цін і необхідності величезної кількості субсидіантів. Адже половина населення не може собі дозволити повноцінно сплачувати комунальні послуги, і це ненормально», – підкреслив Сергій Дяченко.

Він зазначив, що чим масивніша система, тим вона менш прозора, відтак є простір для маніпуляцій та обману.

«Як початковий етап реформи ціна газу може регулюватися відповідно до міжнародного паритету, проте на перспективу це не зможе нормально працювати. Тому вкрай необхідно робити конкурентний повноцінний ринок газу, принаймні для того, щоб було хоча б 3-4 джерела постачання, і тоді можна буде говорити про цінову політику», – впевнений голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів.

Сьогодні ж, вважає експерт, зменшення кількості субсидіантів за теперішньої ціни палива створить великі проблеми і для населення, і для постачальників.

«Ціна газу – це тільки півбіди, адже значно зросте ще і вартість тепла. І там будуть такі ціни, що навіть для середнього класу вони стануть непідйомними. Тому потрібно думати над новими механізмами. Я вважаю, що варто переходити на систему соціальних цін, а не субсидій. Такий механізм є більш прозорим і досить поширений у розвинених країнах», – зауважив Сергій Дяченко. 

 

Джерело:
До списку новин