загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як позбутися мозолів на ступнях?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мозолі або шпори є досить поширеним явищем, і причиною їхньої появи на ступнях може стати незручне взуття. Через постійне тертя мозолі можуть виникати у районі п’яток, пальців та підошов ніг, внаслідок чого іноді формуються нарости у вигляді ґуль.

Насправді метою мозолів є захист ніг від серйозніших ушкоджень, саме тому вони формуються на тих ділянках, де тиск на ступні є найбільшим.

Якщо мозолів не позбутися вчасно, вони можуть завдавати болю, а у деяких випадках навіть можуть спричинити кровотечу, збільшуючи тим самим ризик занесення до організму інфекції. Особливо уважними щодо догляду за своїми ступнями повинні бути діабетики, адже для них ризик інфекції стає надзвичайно високим, якщо мозоль ушкодити.

Пам’ятайте, що при діабеті погана циркуляція крові у кінцівках не дозволяє ранам загоюватися швидко, що робить діабетиків незахищеними та вразливими. Тому, якщо ви також страждаєте від цієї недуги, не ігноруйте жодну ранку, яка б не з’явилася на Ваших ступнях.

Окрім проблем із циркуляцією крові, діабетикам також властива слабка чутливість. Саме тому таким хворим слід час від часу оглядати свої ступні, щоб переконатися у відсутності ран.

Нижче ми наведемо деякі поради, які допоможуть запобігти або зменшити прояви мозолів на ступнях, а також порекомендуємо декілька натуральних засобів для усунення цієї проблеми.

Поради…

  • • Не носіть взуття на високих підборах, або ж незручне взуття, протягом довгого часу, а особливо, якщо Вам потрібно багато ходити пішки.
  • • Завжди майте напоготові запасну пару зручного взуття на випадок незапланованої прогулянки.
  • • Не забувайте про зволоження ніг, а особливо найбільш вразливих ділянок, і постійно доглядайте свої ступні належним чином. Раз на 1-2 тижні робіть для своїх ніг ванночку із теплою водою та обробляйте затверділі ділянки шкіри пемзою.
  • • Ми радимо не обрізати мозолі чи шпори, оскільки шкіра під ними дуже ніжна, і ви можете ненавмисно її поранити. Якщо ж ви все-таки вирішили це зробити і порізали шкіру під мозолем, то можете таким чином занести собі інфекцію, яка лише поглибить біль та дискомфорт. Якщо ж мозолі мають великий розмір та викликають сильний дискомфорт, слід звернутися до ортопеда, який зможе усунути мозоль без ризику погіршення вашого стану.
  • • Зволожувальні креми, якими ви користуєтеся, повинні бути призначені саме для догляду за ногами. У магазинах ви знайдете величезне різноманіття торгових марок за різними ціновими категоріями. Пам’ятайте, що звичайні креми для тіла не відповідають потребам догляду за ступнями.
  • • Не радимо носити грубі шкарпетки зі швами, які лише посилюють тертя у деяких ділянках. Шкарпетки краще обирати гладкі та безшовні, наприклад, бавовняні. А ще бавовняні шкарпетки гарно вбирають вологу, що допоможе захистити від появи грибку на ступнях.
  • • Не повторюйте чужих помилок, забуваючи про догляд за ногами взимку і згадуючи про свої ступні лише у теплу пору, коли вони будуть на виду у всіх. Ноги потребують круглорічного догляду.
  • • Використовуйте спеціальні захисні вставки у взуття для зменшення тертя на деяких ділянках ступенів.

Домашні засоби для усунення мозолів

Засіб № 1

Перш за все, замочіть свої ноги у теплу воду на 10 хвилин. Тоді витягніть їх із води та нанесіть на них суміш зі столової ложки соди, трохи розбавленої водою. Обережно втирайте цю суміш масажними рухами, а потім потріть її трохи пемзою.

Засіб № 2

Зробіть настій із чотирьох столових ложок цвіту ромашки та літра води, а тоді занурте свої ступні у цей настій на деякий час. Ромашка допоможе позбутися відчуття дискомфорту та розм’якшить затверділу шкіру.

Засіб № 3

Відріжте шматочок лайму та прикладіть зрізом до того місця, де у вас мозоль або шпора. Закріпіть його бандажем та залиште на ніч.

 

Джерело:
До списку новин