загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В старість - без пенсії: кому відтепер не платитиме уряд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Деяких українців держава залишить зовсім без пенсійних виплат, але з можливістю докупити стаж.

Українці, у яких трудовий стаж буде налічувати не менше 15 років, не зможуть отримати пенсію. При цьому ті громадяни, які до 2028 року не напрацюють 35 років стажу, зможуть вийти на заслужений відпочинок у 65 років. Експерти радять збирати на старість вже зараз.

Фахівці радять українцям вже зараз працювати з офіційним оформленням і білою зарплатою, а також самостійно збирати гроші, щоб не бідувати в старості. При цьому, за законом, держава не може залишити своїх громадян пенсійного віку без допомоги.

Українці, які мають хоча б 15 років стажу зможуть одержати пенсійні виплати в 65 років. Найімовірніше це буде мінімалка, яка на даний момент становить 1373 гривні. Нові правила передбачають, що вимоги для того, щоб вийти на пенсію, будуть поступово рости.

Так, в 2028 році лише ті 60-літні, які змогли заробити до цього віку 35 років стажу, вийдуть на заслужений відпочинок вчасно. При цьому пенсія зовсім не годиться тим, хто не має і 15 років трудового стажу. Замість цього держава повинна надати соціальну допомогу з умовою, якщо дохід непрацездатного нижче мінімалки.

В Україні громадяни мають право придбати до 5 років стажу. При цьому вартість одного місяця на даний момент становить понад 1,5 тисяч гривень. Якщо пенсія буде нижче цієї суми, то докуповувати стаж має сенс лише в тому випадку, якщо не вистачає до мінімальних 15 років.

З 2019 року українці відчують на собі зворотний бік пенсійної реформи. Разом з осучаснювати пенсій і новим правилом перерахунку виплат і посилили вимоги. Якщо у потенційного пенсіонера не буде 26 років стажу, то піти на відпочинок у 60 років не буде можливості. Поступово "норма" посилиться. До тих пір, поки в 2028-му тільки 55% українців вийдуть на "заслужений відпочинок" вчасно. Іншим громадянам доведеться працювати до 63 і 65 років.

Сучасні українці в кращому випадку починають працювати в 21 рік, розповідають в Інституті демографії та соціальних досліджень. Згодом ця цифра буде зсуватися. Якщо ще кілька років тому школу закінчували в 16 років (пропускали 4 клас), зараз багатьом випускникам – 18.

Кристина Бурдюгова
 
Джерело:
До списку новин