загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення цін на газ для населення: Гройсман знову розповів про складність питання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прем'єр шукає вихід, щоб отримати кредит на обслуговування зовнішніх боргів і вберегти українців із невисокими доходами від підвищення сум оплати за спожитий газ.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре вказав на складність у вирішенні питання щодо можливого підвищення ціни на газ для населення, що є однією з умов отримання кредиту від міжнародних інституцій.

Про це глава уряду заявив під час Години уряду у Верховній Раді.

«Ви знаєте, що це питання є дуже складним, ви знаєте, що воно дуже негативно сприймається суспільством. Ви знаєте, що така вимога міжнародних партнерів є - про вирівнювання цін всередині країни. Питання дуже складне. Минулого року це питання виникло в липні, і я тоді сказав, що ми не можемо собі цього дозволити, тому що це дуже чутливе питання для українських громадян. Простої відповіді на це питання немає», - сказав він.

За його словами, поки що складно знайти компроміс між підвищенням ціни і тим, щоб для українців із невисокими доходами це не стало важким ударом.

«Важливим є питання спроможності оплачувати рахунки за газ українськими громадянами. Думаю, що для багатьох українців не важливо, скільки коштуватиме газ в країні, а важливо, скільки фактично вони платитимуть. Я шукаю вихід, щоб, з одного боку, обслуговувати зовнішні борги, а з іншого боку - щоб українці, у яких невисокі доходи, не відчули ніякого підвищення», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні Кабінет міністрів веде переговори з МВФ для отримання нового траншу макрофінансової допомоги. Однією з умов, на якій незмінно наполягає МВФ, є приведення ціни на газ для населення до рівня імпортного паритету. Уряд Гройсмана неодноразово заявляв про неприпустимість зростання цін для населення.

Ціна газу для населення (з урахуванням його транспортування) досягла близько 7 грн за куб. м, при цьому ціна «блакитного» палива на вільному внутрішньому оптовому ринку становить 10-11 грн за куб. м, а вартість газу на європейському ринку вже перевищила 300 дол. за тис. куб. м (понад 8 грн за куб. м, без урахування транспортування).

 

Джерело:
До списку новин