загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як довести смерть в суді: юристи шокували скандальними подробицями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Померлий чоловік через бездіяльність державних органів тривалий час продовжував "жити" у власному будинку.

У Бердянську фахівці із надання безкоштовних юридичних послуг допомогли жінці відстояти свою правоту та майно у скандальній справі про набуття права власності.

Фахівці центру розповіли про те, що до них звернулась жителька Бердянська із справою, яка довго ходила «по колу» і ніяк не могла вирішитись на користь позивачки.

Справа в тому, що жінці на правах власності належить ½ частки житлового будинку, де вона зареєстрована і проживає. В цьому ж будинку був зареєстрований і її син, після смерті якого вона отримала зазначену частку. Однак коли мати вирішила зняти з реєстрації померлого сина та звернулась до Сектору реєстрації виконавчого комітету Бердянської міської ради, то отримала дивну відмову.

Підставою відмови став той факт, що згідно з документами, які мала жінка, її син є громадянином України, а помер він як громадянин Російської Федерації. Таким чином, у матері начебто не було доказів, що її син та особа, яка померла за кордоном, є однією і тією ж людиною.

За скандальну справу взялась досвідчений правник Світлана Линник і представляла інтереси клієнтки у судах щодо питання зняття з реєстрації місця проживання померлого чоловіка, який був на момент смерті був громадянином РФ.

Адвокат підготувала позов до Запорізького суду з проханням визнати протиправною бездіяльність Сектору реєстрації виконавчого комітету Бердянської міськради та зобов’язати орган зняти з реєстраційного обліку померлого сина мешканки Бердянську.

Юристом було доведено, що померлий громадянин Росії є сином клієнтки місцевого центру. Цей факт був встановлений та перевірений державним нотаріусом при відкритті спадкової справи та під час видачі свідоцтва про право власності на спадщину на ім’я жінки.

Суд, проаналізувавши надані письмові докази, встановив, що померлий син позивачки – громадянин Російської Федерації, який зареєстрований та зазначений у будинковій книзі у житловому будинку як громадянин України, одна і та ж сама особа. На підставі цього суд задовольнив адміністративний позов в повному обсязі.

За словами директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка, анексія Криму та окупація частини Донецької та Луганської областей наробили багато проблем в питаннях спадщини.

 

Джерело:
До списку новин