загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Андрій Блінов: Середня пенсія в Україні не дотягує бодай до 100 євро

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Єдиний соціальний внесок, який є базовим для виплати пенсій, на сьогодні сплачують менше 11 мільйонів осіб, а пенсії отримують 12 мільйонів. За таких умов пенсії не можуть бути високими ніколи.

Про це  заявив економічний і фінансовий експерт Андрій Блінов.

Експерт, коментуючи інформацію щодо підвищення пенсій в Україні з 1 липня 2018 року, нагадав, що нині середня пенсія становить 2900 грн, і навіть ця сума «не дотягує» до 100 євро, а більшість пенсіонерів отримують мінімальну чи близьку до мінімальної пенсію.

«У нас 141 млрд грн – дефіцит Пенсійного фонду. Це серйозна сума, якщо зважити, що усього Пенсійний фонд – трохи більше 300 млрд грн, тобто це майже половина Фонду. Проблема в тому, що єдиний соціальний внесок, який є базовим для виплати пенсій, на сьогодні сплачують менше 11 мільйонів осіб, а пенсії отримують 12 мільйонів», – зазначив Андрій Блінов.

Експерт наголосив, що проблема не в тому, що багато пенсіонерів, а в тому, що в країні, яка налічує понад 40 мільйонів громадян, ЄСВ сплачують лише 11 мільйонів осіб. За таких умов, переконаний Андрій Блінов, пенсії не можуть бути високими ніколи. Тож основна проблема – у пропорції, переконаний експерт. З іншого боку, заявив гість програми, не може такого бути, щоб половина населення була отримувачами соціальних допомог, натомість слід дотримуватися правила «80х20», коли допомогу повинні отримувати 20% найбідніших.

Заслужений економіст України Олексій Плотніков заявив, що сьогоднішня ситуація в Україні, коли громадяни витрачають понад 40% доходів на харчі, а ще 40% – на оплату комунальних послуг, – це жах. З його слів, українці не мають заощаджень, адже залишається надто мало.

«Ситуація неприваблива, і те, що зараз відбувається підвищення пенсій і мінімальних заробітних плат, воно трохи йде на рівень з інфляцією, але у нас інфляція, незважаючи на прогнози КМУ та НБУ, скоріш за все, буде 12 відсотків… При тому, що в нас на 4,5% підвищили мінімальні заробітні плати. А якщо така інфляція, то найбільш вразливі – найменш захищені прошарки населення, тому що ті, хто найменше захищений, найбільше страждає від інфляції, тобто, їм буде ще гірше», – сказав Олексій Плотніков.

Нагадаємо, як повідомили у Пенсійному фонді України, з 1 липня підвищуються мінімальні стандарти (прожитковий мінімум) відповідно до бюджету України, також зростуть і мінімальні розміри пенсійних виплат. 

 

Джерело:
До списку новин