загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидія – це аналог «відкупного» у стосунку до людей, – Никончук

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верифікація субсидій дозволить побачити реальну кількість одержувачів пільг у сфері житлово-комунальних послуг. Така перевірка дозволить встановити соціальну справедливість, адже не всі субсидіанти є бідними.

Про це заявив директор асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Никончук.

«Україна зробила певні еволюційні кроки, хоч, мабуть, не такі великі, як нам би хотілося. Наприклад, вивела частину доходів із тіні і запровадила непрямі методи оподаткування. Це дало можливість визначати, звідки людина бере гроші і як це співвідноситься з її витратами», – каже директор асоціації управителів багатоквартирних будинків.

Також експерт підкреслює: здійснювати ефективний менеджмент у сфері житлово-комунального господарства при відсутності стовідсоткового обліку – неможливо.

«Будинки в Україні будувалися по тих нормах, які були ефективними свого часу. Тепер бачимо, що люди застосовують нові технології, утеплюють фасади тощо. Крім того, контакт між лічильником і мешканцями будинків мінімізований, аби уникнути шахрайства», – звертає увагу Андрій Никончук.

Також експерт наголошує на тому, що монетизація субсидій є позитивним кроком.

«Вона має позитивний світовий досвід, а верифікація є її складовою. Рівень глобалізації допомагає нам у цьому. З 1 січня 2019 року стартує процес верифікації. І ми зможемо побачити реальну кількість людей, які мають житлово-комунальні пільги. Потрібно встановити соціальну справедливість. Левова частка людей, із шести з половиною мільйонів субсидіантів, справді потребують їх. Проте, як повідомляли медіа, з них близько п’ятдесяти тисяч мають доволі непогані статки, нульові доходи, нові автівки тощо», – каже експерт.

Водночас, на думку  директора асоціації, субсидією влада відкупляється від громадян.

«Що таке субсидія? Це аналог «відкупного» у стосунку до людей. Мовляв, ось вам наш головний біль. Ми даємо вам копієчку, яку ви маєте умовно заробити і тепер, будь-які запитання будете з’ясовувати з постачальником», – пояснює директор асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Никончук. 

 

Джерело:
До списку новин