загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Люди зловживають нульовим декларуванням доходів для отримання субсидій, – Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Звісно, що в Україні серед тих осіб, які декларують нульові доходи, є такі, які дійсно потребують субсидії. Але, наприклад, у Чернівецькій області людина отримала пільгу, а потім зі своєї банківської картки купила гаджетів на 189 тисяч гривень. А у Львівській області було придбано автомобіль «Мерседес» за 730 тисяч гривень. Такі факти свідчать, що деякі люди ухиляються від декларування своїх доходів. Тому нова постанова Кабміну зможе допомогти вирішити цю проблему.

Про це на телеканалі ZIK говорив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Нова постанова Кабінету міністрів №329 від 27 квітня 2018 року дасть можливість  провести верифікацію тих людей, які отримують житлові субсидії. Оскільки останній раз люди декларували свої доходи три роки тому. Саме це дасть можливість провести перевірку осіб, які повинні отримати грошову компенсацію за частину субсидій», – сказав Рева.

Він зазначив, що у тих, хто хоче переоформити житлові субсидії, не повинно виникнути жодних проблем.

«Практично усі люди, які сьогодні отримують субсидії, подавали відповідні заяви і декларації. Принципово нічого не змінилося. Також як і раніше треба вказувати дані усіх осіб, які прописані у помешканні із приміткою проживає дана особа у ньому чи ні. Тому, фактично,  нічого нового не з’явилося», – зазначив він.

Також завдяки новій постанові, за його словами, буде можливість швидше визначити, чи дійсно людина правдиво заповнила нульову декларацію.

«Якщо раніше була можливості обійти певні моменти і деякі люди могли не декларувати свої доходи, то зараз це важче зробити. Найперше, мова йде про те, що із 6,5 мільйонів домогосподарств у 923 тисячах із них проживають 1,5 мільйона людей, які декларують нульові доходи», – прокоментував Рева

Він вважає, що серед них справді є ті, які дійсно мають нульові доходи, але ж далеко не всі.

«Як показали вибіркові перевірки, наприклад, у Чернівецькій області людина задекларувала нульові доходи, але згодом купила зі своєї банківської картки гаджетів на 189 тисяч гривень. Подібна історія була у Львівській області, коли особа купила автомобіль «Мерседес» за 730 тисяч гривень. Саме такі факти свідчать, що деякі люди ухиляються від декларування своїх доходів і нова постанова дасть можливість їх виявити», – наголосив Міністр.

На його думку, до субсидіювання також не повинне належати житло еліт- та преміум-класу.

«Майже 50 тисяч українських домогосподарств, на які призначена субсидія – це будинки площею більше 200 метрів квадратних і квартири більше 120 квадратних метрів. Виникає запитання: якщо у людей є кошти, щоб таке житло купувати чи будувати, то, напевно, у них повинні бути кошти, щоб його утримувати. Якщо собі людина може дозволити купити автомобіль терміном випуску менше п’яти років і заплатити за це декількасот тисяч гривень, то хіба варто їй давати субсидію? Відповіді на усі ці питання є у новому положенні про субсидії, яке було затверджено урядом», – додав Рева. 

 

Джерело:
До списку новин