загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Торт без випічки "Зухвала Вишня"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Три види шоколаду і пікантна вишня!

Для того, щоб зробити подібний торт (а це не так складно!) Нам знадобиться три форми (три тортових кільця) різного розміру. Наприклад: 11, 15 і 18 см.

Технологія теж проста, варимо один заварний крем, ділимо його на 3 частини і по черзі кожну використовуємо. Нам потрібно буде почекати, коли підмерзне один шар, щоб зайнятися наступним. Тобто робити торт не обов'язково "не відходячи від каси", є час - залили желатин і зробили наступний мус. До того ж цей торт робиться абсолютно без випічки.

"Бісквіт":

100 г шоколадної бісквітної і вафельної крихти (можна замінити печивом)

35 г вершкового масла

50 г подрібненого мигдалю

дрібка солі

Вишнева серединка:

200 г заморожених вишень

4 г пектину *

70 г цукру

2 зірочки бадьяна

Муси:

Заварний крем:

3 яйця

500 мл молока

1 ст.л. крохмалю

100 г цукру

стручок ванілі

Білий мус:

150 мл заварного крему

80 г білого шоколаду

6 г желатину

125 мл вершків

Шоколадний мус:

200 мл заварного крему

100 г молочного шоколаду

5 г желатину

125 мл вершків

Темно-шоколадний мус:

200 мл заварного крему

120 г гіркого шоколаду

3 г желатину

150 мл вершків

Вишнева серединка.

Вишні (можна заморожені) доводимо до кипіння на невеликому вогні. Кілька ягід прибираємо цілими, решту масу проціджуємо через сито. Додаємо цукор, змішаний з пектином, бадьян і уварюємо 4-5 хвилин на слабкому вогні. Даємо масі майже охолонути, фольгу звертаємо в кілька разів, додаємо в масу цілі вишні і викладаємо масу на фольгу, звертаємо її формуючи "ковбасу". Прибираємо на годинку в морозилку.

* Якщо немає пектину, то можна додати 2-3 г желатину,

але вже після варіння соусу. Желатин розпускається і вводиться в теплу масу, чекаємо поки почне застигати і формуємо серединку.

 

Варимо заварний крем. Молоко нагріваємо зі стручком ванілі, але не кип'ятимо. Яйця збиваємо з цукром і крохмалем, вливаємо молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи. Ставимо на невеликий вогонь і постійно помішуючи, варимо до загустіння. Знімаємо з вогню. Переливаємо в широку тарілку і накриваємо харчовою плівкою прямо по крему. Остужаем до кімнатної температури.

Бісквіт. Подрібнюємо печиво і вафлі, змішуємо з маслом і горіхами, перетираємо руками і утрамбовуючи, викладаємо на пергамент (за розміром найбільшою форми) і прибираємо в холодильник.

Білий мус. Замочуємо желатин, шоколадтопимо у мікрохвильвці, змішуємо його з заварним кремом. Розпускаємо желатин вмікрохвильовці і, проціджуючи, вводимо в шоколадну масу. Вершки збиваємо до м'яких піків і акуратно лопаткою вмішуємо в масу. Викладаємо мус в кільце (попередньо поставивши його на рівну поверхню і наростивши бортики щільною плівкою) і ставимо в холодильник.

Через 20-25 хвилин, коли він почне схоплюватися, дістаємо з морозилки нашу заготовку - вишню і вставляємо її в мус, прибираємо в морозилку на 45 хвилин мінімум.

Шоколадний мус. Повторюємо все теж самое.что і з білим мусом. Дістаємо білий мус з морозилки, акуратно проходимся по краю гарячим ножем і знімаємо кільце.

Збірка: на бісквіт ставимо кільце наступного розміру, злегка змащуємо бісквіт мусом. Посередині ставимо заморожений білий мус і викладаємо навколо нього шоколадний. І буквально пару ложок мусу розмазує зверху. Прибираємо в морозилку.

Темно-шоколадний мус. Все те ж саме, що і з іншими мусами. Дістаємо торт з морозилки, знімаємо кільце. Змащуємо мусом бісквіт трохи і ставимо кільце останнього розміру. Викладаємо мус, але не повністю, роблячи цей рівень нижче, ніж попередній. Ставимо заморожувати мінімум на 3 години.

Прикрашаємо за бажанням.

Приємного чаювання!

 

Джерело:
До списку новин