загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Це кріпацтво: що буде з пенсіями для безробітних та заробітчан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Користувачі соцмереж обговорюють ініціативу Міністерства соціальної політики про нові правила декларування доходів.

У Мінсоцполітики впевнені, що всі безробітні, які не стоять на обліку в центрах зайнятості, повинні декларувати всі свої доходи та сплачувати внески до Пенсійного фонду України. У відомстві також заявили, що мільйони українців працюють за кордоном, тоді як в Україні вони вважаються безробітними, і багато хто з них навіть отримують допомогу та субсидії, хоча ніяких відрахувань не роблять.

Таким чином, Мінсоцполітики запропонувало громадянам, які працюють за кордоном, своєчасно декларувати свої доходи і сплачувати страхові внески в Пенсійний фонд. Якщо працівник не буде перераховувати внески, йому порахують в дохід три прожиткові мінімуми, коли він буде оформляти субсидію або користуватися іншими пільгами.

У відомстві додали, що такі жорсткі заходи будуть стимулювати всіх громадян офіційно працевлаштуватися.

Українці в соцмережах не оминули увагою дану тему та висловилися з цього приводу. Більшість коментарів традиційно були досить різкими з нотами критики чергового маразматичного нововведення влади.

“Ви самі (держава і депутати) виштовхали наших дітей з країни, позбавивши їх робочих місць, кричачи на всіх каналах телебачення про те, як добре можна заробити в Польщі, Угорщині і т. д. Солодке життя – це щоденна робота по 11-12 годин, і ті гроші, які вони заробили, ви знову хочете відібрати? Як собака на сіні – і тут не даєте заробити і там “, – пишуть вони.

“Офіційно працюють за кордоном, платять податки там”, – нагадують чиновникам у Facebook.

“Спочатку зробили таке життя що люди поїхали на роботу в іншу країну – тепер не знають що з цим робити. Людина поїхала від сім’ї, працювала, працювала дуже важко, жила в жахливих умовах. Дайте людині нормальну роботу в Україні – вона буде працювати і сплачувати податки”, “Ваша служба зайнятості всього лише годівниця для когось, людям вона не дає практично нічого!”, “Два рази сплачувати податки? Це просто жесть“, – обурені українці.

Раніше повідомлялося, що заробітчани продовжують масово покидати Україну.

На початку 2018 року в Україні був запущений ресурс, який підраховує, скільки людей виїжджає з країни на заробітки. Наочна статистика виявилася досить сумною.

Всього за чотири місяці роботи ресурсу ukrainianpeopleleaks.com лічильник заробітчан, які залишили країну, перевищив позначку в 250 тисяч осіб.

За даними Міжнародної організації праці, 40% заробітчан їдуть на низькокваліфіковану роботу. А ще 23,8% навіть працюють не за своєю спеціальністю.

 

Джерело:
До списку новин