загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обійдемося без ваших траншів: в НБУ зробили гучну заяву щодо співпраці з МВФ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна цілком зможе впоратися з платежами за своїм держборгом до кінця 2020 року без фінансової допомоги від МВФ.

Про це заявив глава Національного банку України Яків Смолій.

Він підкреслив, що для України набагато важливіше проведення реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ, ніж самі грошові транші, які країна отримує від міжнародної організації.

За словами глави НБУ, подальша реалізація реформ допоможе українській економіці досягти макрофінансової стабільності, а також перейти до довгострокового зростання.

«Обсяг міжнародних резервів України достатній, щоб пройти через період пікових платежів за державним боргом до кінця 2020 року і без зовнішнього фінансування, але подальші перспективи економічного зростання країни напряму залежатимуть від прогресу в проведенні структурних реформ», – заявив Смолій.

У той же час він зазначив, що подальша співпраця з МВФ має велике значення для України і «є запорукою довіри інвесторів і впливає на вартість боргового капіталу для України».

МВф,

За роки незалежності з України в офшори пішло в чотири рази більше, ніж вона отримала в якості траншів від МВФ.

Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський.

За словами Скаршевський, протягом усього періоду незалежності Україна отримала від МВФ близько $ 28 млрд, хоча програми були на загальну суму в 70 млрд.

 

«Їх всього було дев’ять, повністю з яких виконали тільки одну – в 1996 році. Там йшлося про $ 500 млн. Решта програми ніколи не виконувалися», – розповів економіст.

У той же час, за словами експерта, в інших країнах ефективність співпраці з МВФ теж становить 30-40%.

До цього народний депутат України Євген Рибчинський заявив, що в українській економіці склалася досить неоднозначна ситуація, яка може призвести до серйозної кризи.

«Українська економіка останні 10 років перебуває в досить жалюгідному стані. У нас в першу чергу робляться якісь гуманітарні речі, але з економічної точки зору, країна знаходиться, як мінімум, в небезпеці », – зазначав депутат.

 

Джерело:
До списку новин