загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні дуже багато «соціальних паразитів», – експерт про пенсійну реформу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За європейською методикою, в Україні мало би бути вісім мільйонів пенсіонерів, але насправді є 12 мільйонів через те, що в країні багато «молодих» пенсіонерів.

Про це заявив економіст, банкір, ректор Міжнародного Інституту бізнесу Олександр Савченко.

Гість програми вважає, що пенсійна реформа – це правильний крок, проте звернув увагу на проблему: нині на одного працюючого припадає один пенсіонер, притім, серед тих, хто працює, багато тих, хто не створює ВВП. Економіст порівняв ситуацію в Україні із Росією, де співвідношення працюючих та пенсіонерів 1,7 до 1.

Олександр Савченко зауважив, що, за методикою європейських країн, у державі, де є 42 мільйони мешканців, працює та сплачує податки половина, тобто, 21 мільйон осіб.

«У нас працюють 10 мільйонів, тобто, не 21 мільйон. Відомо, де решта, – більша частина за кордоном, менша частина – у «тіньовій» сфері. Це будівництво, торгівля, сільське господарство», – зазначив Олександр Савченко.

З його слів, за європейською методикою, в Україні мало би бути 8 мільйонів пенсіонерів, а є 12 мільйонів: «Чому? Дуже багато «молодих» пенсіонерів, які йдуть на пенсію у 40 років, у 50-т, і отримують і пенсію, і заробітну плату. Я називаю це, що дуже багато «соціальних паразитів». І в нас одна молода людина, яка сама бідна…, має годувати на свою зарплату одного пенсіонера. Це соціально несправедливо», – наголосив Олександр Савченко.

Унаслідок такої дискримінації молодь втікає за кордон, зазначив гість програми.«Який вихід? Треба, щоб на пенсію і чоловіки, і жінки виходили у 65 років. Ми до цього йдемо поступово. Як треба робити: ті, хто уже вийшов, ми їх не чіпаємо, але майбутні покоління, майбутні пенсіонери мають працювати трошки більше. Для цього вони мають трошки більше і жити», – наголосив Олександр Савченко.

Експерт резюмував, що пенсійна реформа – кроки у правильному напрямку, але вони не є радикальними.

Що ж до накопичувальної пенсійної системи, Олександр Савченко зауважив, що всі мають платити 10% у соціальний фонд, а 5% на свій накопичувальний приватний рахунок у банку, який був би застрахований від банкрутства фінустанови.

Нагадаємо, Комітет ВРУ з питань економічної політики сьогодні розглядає звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році. У засіданні комітету бере участь Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та очільники міністерств.

 

Джерело:
До списку новин