загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Польщі працює мільйон українців, проте пенсію з них зможе отримувати лише кожен третій, - міністр Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що сьогодні в Польщі працює один мільйон українців, проте в пенсійній системі зареєстровані лише 300 тисяч людей.

"Офіційно в Польщі на сьогоднішній день працює мільйон українців. Але застраховані в ЗДСС (загальнообов'язкове державне соціальне страхування), тобто в пенсійній системі, лише 300 тисяч, – сказав Андрій Рева.

Він також уточнив, що у процес міграції закладена велика проблема. "Людей відправляють з України до Польщі як у відрядження. Але як тільки там він отримує дозвіл на роботу, тут [його] звільняють, і там він не страхується. Але оскільки він там страхові внески не сплачує, то страховий стаж йому не йде. Якщо повертається в Україну, він ні там не має права на пенсію, ні тут.  Це вже виходить наша соціальна проблема", – резюмував міністр.

Він також додав, що в Україні є проблема нестачі фахівців. "У нас сьогодні вже відчувається дефіцит, насамперед кваліфікованих кадрів. А якщо ця тенденція буде тривати, то у нас взагалі буде брак кадрів, навіть некваліфікованих", - заявив він.

На думку міністра, у процес сезонної трудової міграції залучені біля семи мільйонів українців, при цьому постійно за кордоном працюють 3,2 млн осіб. Однак він упевнений, що мігранти згадають про те, що вони українці, коли побачать у цьому грошову вигоду.

"Тому сьогодні зарплата зростає. За минулий рік номінальна зарплата зросла на 37%, реальна – на 19%. За перші п'ять місяців [цього року] номінальна зарплата зросла на 31%, а реальна – на 11%", - підсумував міністр.

 

Джерело:
До списку новин