загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стало відомо, чим можна заразитися в громадському туалеті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи можна підчепити мікроби від стульчака в громадському туалеті? Відповідь на це питання дали вчені з Великобританії. 

Навіть якщо ви не боїтеся громадських вбиралень, краще таки знати певну специфіку цього місця.

Професор Університету Лейчестера Прімроуз Фрістоун провела багато років за вивченням стільця людини. Вона розповіла, наскільки велика небезпека зараження при відвідуванні громадських туалетів. Більшість з нас переносить приблизно по кілограму бактерій. Більша їх частина міститься саме в кишечнику, де крім бактерій також проживають грибки, цвіль, віруси, а часом, і паразити. Дослідження показують, що мікроби з кишечника заповнюють стілець приблизно на 25-50%. У стільці людини величезна різноманітність патогенів, які можуть передаватися між людьми. Серед них бактерії Campylobacter, Enterococcus, Escherichia coli, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Streptococcus та Yersinia, а також норовіруси, ротавіруси, гепатити А та Е.

Але все-таки ймовірність заразитися якою-небудь небезпечною інфекцією від стільчика в туалеті дуже низька, так як більшість кишкових хвороб вимагає передачі з рук в рот. А значить, мова йде про бактеріальне зараження рук, їжі і поверхонь. Шкіра людини також покрита шаром бактерій і грибків, який є високоефективним захисним полем. Нас оберігає імунна система, що забезпечує надійний захист від брудних патогенів. Тому немає ніякої потреби носити стульчак з собою або боятися сідати на таке сидіння.

Малоймовірно, що ви підхопите у туалеті такі статеві захворювання як хламідіоз, гонорея чи сифіліс.

"Щоб отримати ці захворювання, бактерії повинні бути безпосередньо перенесені з туалетного сидіння на ваш генітальний шлях, або через відкриту рану або рану на ногах або сідницях, тож ймовірність мала", – запевняють вчені.

Науковці застерігають, що намагаючись уникнути зараження від сечі з унітазу, ми можемо поспішати і не повністю спорожняти сечовий міхур, а це насправді шкідливіше, бо може призвести до інфекції сечовивідних шляхів.

Захисні системи людського організму дозволяють нам зустрічати виклики, які кидає відвідування громадських туалетів. Також, оскільки такі зараження все-таки можливо, в більшості подібних місць проводиться регулярна протибактеріальна чистка. Але якщо ви все-таки боїтеся чогось подібного, можна брати з собою спеціальні антисептичні серветки і протирати ними стульчак перед тим, як його використовувати.

Три поради, щоб уникнути інфекцій від громадських вбиралень:

  •  - після використання туалету ретельно промийте руки;
  •  - використайте антибактеріальний санітарний рушник чи спрей для додаткового захисту;
  •  - перед тим, як сідати, накрийте туалетне сидіння туалетним папером або використайте антибактеріальні серветки.

 

Джерело:
До списку новин