загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Світовий банк наголосив на ретельній підготовці запровадження накопичувальних пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Запровадження накопичувальних пенсій має відбуватись зважено та проводитись на основі ретельних розрахунків та підготовчих заходів. Про це йшлося під час зустрічі представників Мінсоцполітики зі Світовим банком, передає прес-служба міністерства.

“Сторони висловили одностайну підтримку зваженому підходу до впровадження таких важливих змін (впровадження другого рівня системи пенсійного забезпечення — обов’язкового накопичувального, -ред.), та підтримали необхідність ретельних розрахунків та підготовчих заходів”, — зауважили у Мінсоцполітики.

Також на зустрічі обговорювались основні елементи та параметри впровадження обов’язкового накопичувального рівня пенсійної системи. Зокрема, мова йшла про недопущення ризиків для солідарного рівня пенсійного забезпечення, як основного джерела забезпечення доходів пенсіонерів, а також про важливість збереження та використання існуючої моделі адміністрування ЄСВ в процесі збору внесків на обов’язкове пенсійне забезпечення.

Нагадаємо, у Світовому банку заявили, що вводити накопичувальні пенсії з січня 2019 року в Україні зарано. 

"Пенсійна реформа допомогла підвищити адекватність забезпечення та стабілізувати фіскальні видатки. Додаткові ініціативи у сфері пенсійного забезпечення не мають підривати ці основні засади пенсійної системи. Запровадження накопичувальної системи з січня 2019 року має бути відкладене, оскільки це може негативно вплинути на внески до нинішньої системи та створити додаткові фіскальні зобов’язання. Крім того розвиток фінансових інструментів є недостатнім", - наголошує провідний економіст та керівник програми по Білорусі, Молдові та Україні представництва Світового банку в Україні Фарук Кхан.

 

Джерело:
До списку новин