загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи має Україна платити пенсію Азарову? Верховний суд поставив крапку у справі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Правоохоронні органи підозрюють колишнього прем’єр-міністра у причетності до розтрати 220 млн грн.

Верховний суд відмовив у задоволенні клопотання екс-прем’єр міністра України Миколи Азарова щодо поновлення виплати пенсії, яку він не одержує з 1 квітня 2015 року.

Про це повідомляється у постанові суду від 21 червня.

Колишній високопосадовець через свого представника домагався у суді визнати бездіяльність та протиправність дій Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Києві. Річ утім, що органи пенсійного фонду відмовляються виплачувати Азарову пенсію у розмірі 17 тис. 252  грн 84 коп.

Основою причиною послужив арешт грошових коштів (пенсії), який 21 грудня 2015 року наклав Печерський райсуд Києва. Згідно з судовою ухвалою, було заборонено будь-які видаткові операції за рахунком в «Ощадбанку», на який надходила пенсія Азарова.

Однак 4 лютого 2016 року Апеляційний суд Києва скасував арешт пенсії екс-глави уряду часів президента Януковича. Після цього рішення управління ПФУ в Шевченківському районі Києва констатувало, що немає пенсійної справи Миколи Азарова, яка була вилучена 25 грудня 2014 року слідчим Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України.  

Протягом липня 2016 року-травня 2017 року Подільський районний суд Києва, Київський апеляційний адміністративний суд і Вищий адміністративний суд України зобов'язували управління Пенсійного фонду розглянути заяву представника Азарова щодо поновлення виплати пенсії екс-високопосадовцю.

Натомість Пенсійний фонд надав чіткі роз’яснення: для поновлення виплати пенсії Миколі Азарову необхідно особисто звернутися до органів пенсійного фонду для написання відповідної заяви та надання пакету документів, передбачених Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»,

Верховний суд вважає, що перевірка правильності встановлення обставин у справі з невиплати пенсії Азарову не належить до його компетенції.

«Втручання у встановлені обставини та/чи переоцінка правильності дій судів попередніх інстанцій, які встановили і дослідили ці обставини та дали їм відповідну юридичну кваліфікацію, поза межами предмету перегляду заяви, фактично призведе до повторного касаційного перегляду справи, що є неприпустимим», - сказано у постанові суду.

Як повідомлялося, у липні 2017 року Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Зазначено, що Азаров підозрюється по ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Зокрема, 12 жовтня 2010 року Азаров, перебуваючи на посаді голови уряду, підписав розпорядження Кабінету міністрів «Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком».

У зв'язку з цим Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації було виділено 220 мільйонів гривень, що сприяло необґрунтованим витратам державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Після Революції гідності Микола Азаров втік до Росії. Нещодавно він заявив, що протягом останніх років живе на свої заощадження.

Разом з тим, 23 квітня Європейський суд за своїм рішенням відмовився виключати Азарова із санкційного списку ЄС та наказав екс-прем’єру відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС.

6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.

 

Джерело:
До списку новин