загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не здаватися: Розенко порадив українцям, як діяти у випадку неотримання субсидії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з новими правилами, кількість претендентів на отримання субсидій може значно скоротитися.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко закликав українців не здаватися до останнього і звертатися до комісій, які розглядають спірні випадки призначення субсидій.

Про це Розенко заявив  на полях  Першого міжнародного форуму Центральної і Східної Європи Via Carpatia, який проходить у селі Криворівня на Івано-Франківщині.  

"Людям треба відстоювати свої права. Якщо у вас скорочують чи забирають субсидію, то треба боротися до останнього. Я закликаю місцеві органи влади активніше використовувати механізм комісій, які призначають субсидії у спірних питаннях. Саме закликаю членів комісій, керівників таких комісій ставати на бік людей і надавати їм субсидії в повному обсязі", - сказав Розенко.

Згідно з новими правилами, кількість претендентів на отримання субсидій може значно скоротитися. Водночас, за невикористані  чи зекономлені субсидії, як і минулого року,  - уряд поверне гроші готівкою. За його словами, уряд ще працює над процесом монетизації субсидій.

"Ми уже пілотний  проект проводимо. І цього року це буде повторено - виплатимо людям готівкою компенсацію за невикористану субсидію, за зекономлену субсидію. Тобто, це першій крок до повної монетизації. І таким чином, ми спокійно підійдемо до процесу надання субсидій в монетизованій формі", - підкреслив він.

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2018 року Кабмін ухвалив рішення про внесення змін до програми надання субсидій за житлово-комунальні послуги. В уряді заявили, що мета нововведень - запобігання випадків зловживань і призначення державної допомоги людям, які приховують свої доходи.

Своїм рішенням Кабмін увів нові критерії для надання допомоги від держави. Зокрема, якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менше 5 років (крім мопеда і авто, наданого органом соцзахисту), субсидію не призначатимуть.

Також необхідно вказувати в деклараціях доходи від оренди майна, наприклад, від здачі в оренду квартири. З 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а будинку - 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Безробітним необхідно буде стати на облік у центр зайнятості, в іншому випадку людям працездатного віку, які претендують на субсидію, органи соцзахисту автоматом нараховуватимуть дохід у три прожиткові мінімуми - 5286 грн.

 

Джерело:
До списку новин