загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії по-новому: українцям знов наобіцяли золоті гори

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо рівень інфляції в цьому році досягне 12%, то пенсія в наступному підвищиться на 6%.

У 2019 році пенсійна реформа запропонує чергові нововведення. Пенсії будуть індексуватися за особливою методикою.

Про це розповів експерт з питань пенсійної реформи Тарас Козак.

Ця методика передбачає збільшення розмірів пенсій на 50% від рівня інфляції, зафіксованої у попередньому році, і на 50% — від показника зростання середньої зарплати в тому ж році.

Наприклад, якщо рівень інфляції в цьому році досягне 12%, то пенсія в наступному підвищиться на 6%. Точно так само вважається і від зарплати. Піднімуть її в цьому році на 14% — значить, пенсія в майбутньому році збільшиться на 7%. Виходить, якщо в поточному році розмір пенсіонер отримував 1 850 грн, то при передбачуваних рівнях інфляції і зростання середньої зарплати в 2019 році пенсія збільшиться на 240,5 грн. (1 850 х 6% + 1 850 х 7%).

Нагадаємо, в Україні першу чергу підвищення пенсій необхідно "чорнобильцям" і людям з великим трудовим стажем і маленькою зарплатою.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в одному з українських телеканалів.

"Найбільш гостре сьогодні питання для "чорнобильців", і потрібно вважати однією з головних проблем пенсійної реформи ще те, що дуже маленьку надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем 35-45 років, але маленькою заробітною платою... Ми працюємо і президент звертався до уряду, і глава уряду обіцяв, що все-таки питання великого стажу і маленьких зарплат повинні бути переглянуті", - підкреслив він.

Зазначимо, ппро попередніми даними, з 1 липня мінімальна пенсія зросте до 1435 грн, а максимальна — до 14350 грн.

 

Джерело:
До списку новин