загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Передвиборча кампанія знову буде зорієнтована на пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На жаль, у нинішній українській політиці немає конкуренції змістовних ідей. Велика частина молодого та розумного електорату наразі перебуває закордоном, тому й майбутня передвиборча кампанія орієнтуватиметься на пенсіонерів. Вже восени ми знову отримуємо «вал популізму» із пустими лозунгами про підвищення пенсій та мінімальних зарплат.

Таку думку висловив головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина.

Журналіст Мілан Лєліч підкреслив: сьогодні в українській політиці привілеюють відомі обличчя. Мовляв, у нас без цього ніяк не обійтися.

«Та я впевнений: пройде час і у нас справді почнуть привілеювати ідеї. Та це буде не так скоро. Поки ж без облич не можна сподіватись на успіх», – підкреслив Лєліч.

У свою чергу головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина додав: справді, для нинішнього виборця велике значення може відігравати «форма вусів», «коси» чи цілої низки інших параметрів. До того ж, наразі у нашому політикумі немає конкуренції змістовних ідей.

«Якщо прочитати програми наших «правих» партій, отримаємо суто «ліві» і навпаки. Та, на жаль, у нас відсутня політична культура, коли виборці розбираються у програмах політсил. Хоча й своєрідний підхід до снаряду уже зробила Юлія Тимошенко на своєму форумі», – вважає Щербина.

Та все ж, на його думку, заявами про «блокчейн», «конституанту», «Лінукс» та «ІТ-принтери», швидше всього, лідерка «Батьківщини» цілилась на електорат 25-35 років.

«Скільки ж взагалі такого електорату залишилось в Україні. Особливо тих, хто розуміє слова «блокчейн» чи «конституанта»? Важко ж піти на вибори, якщо ти в Польщі. Тому, у підсумку, усі передвиборчі кампанії орієнтуватимуться на пенсіонерів, які і становлять більшість тих, хто відвідує волевиявлення», – переконаний експерт.

На його думку, вже у вересні на нас чекає «вал популізму» чи «змістовних» ідей на тему підняття пенсій та мінімальних зарплат.

«Ніхто ж не розповідатиме, до чого це може призвести. Та й розбиратись у цьому більшість не хоче. Адже для багатьох значення слова «інфляція» перебуває, приблизно, на тому ж рівні, що й «конституанта», – зазначив Сергій Щербина. 

 

Джерело:
До списку новин