загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Порада вчених: відчувайте себе молодими!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені Сеульського національного університету довели, якщо людина відчуває себе молодше своїх років, то вона насправді буде відповідати молодому віку. Справа в тому, що мозок старіє повільніше, якщо люди вважають себе молодшими, аніж вони є насправді. У них кращі структурні характеристики мозку, тобто більший обсяг сірої речовини, а тому зберігається хороший слух, емоції, прийняття рішень і самоконтроль.

Такі люди зберігають гарні спогади, вважають себе більш здоровими і менше схильні до депресії.

За словами дослідників, відчуття старіння пов'язане з втратою сірої речовини, що робить повсякденні завдання більш складними для виконання.

У ході дослідження було проведено МРТ мозку групи здорових людей у віці від 59 до 84 років. Учасників попросили відповісти на питання про реальний вік і на скільки років вони відчувають себе - «Я молодше свого реального віку», «Мені стільки ж, як і в реальності» і «Я старше від свого реального віку».

Вчені визначили їх когнітивну функцію, особисті якості, депресивні симптоми, відчуття загального стану здоров'я.

Фахівці вважають, що люди, які відчувають себе старшими, старіють, оскільки вони менш мотивовані на здоровий спосіб життя і це призводить до погіршення когнітивного здоров'я.

Раніше вчені Університету Ланкастера висловили припущення, що людський мозок стає «старим» за 25 років, коли цереброспінальна рідина головного і спинного мозку змінює швидкість руху.

Це пов'язано з диханням і серцевими ритмами, причому зміни рідини асоціюються з такими станами, як розсіяний склероз і високий кров'яний тиск.

Також попередні дослідження показують, що обсяг і вага мозку починають знижуватися після 40 років приблизно на п'ять відсотків за десятиліття.

 

Джерело:
До списку новин