загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Петра і Павла 12 липня: диякон розповів, як правильно провести цей день print поділитись

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Життєві історії апостолів – приклад твердості характеру та можливості виправити навіть найбільші помилки.

12 липня, ми відзначатимемо християнське свято – День святих апостолів Петра і Павла. Свято як раз є завершенням Петрового посту, що, за традицією, розпочинається в понеділок через тиждень після Трійці. Пропонуємо вашій увазі цікаві подробиці історії цього свята та поради щодо його відзначання, згідно з канонами Православної Церкви.

Місце поховання апостолів – у найбільшій споруді Ватикану

Якщо заглибитися в історію, то існує кілька свідчень, чому день святих апостолів Петра і Павла з самих перших віків і до сьогодні шанують разом в один день.

"Одне свідчення говорить про те, що вони саме в один день були замучені за Христову віру. Апостол Петро, як ми знаємо, був розіп’ятий на хресті догори ногами головою вниз, а апостола Павла, оскільки він був римським громадянином, не могли розіп’ясти на хресті, тож йому відсікли голову", – розповідає старший викладач кафедри богослів'я та філософії Київської православної богословської академії, кандидат богословських наук диякон Михайло Омельян.

Найдавнішим відомим свідченням про місце поховання апостолів є цитування "батька церковної історії" архієпископа Кесарії Євсевієм Кесарійським у творі "Церковні історії", що розповідає про події від початку християнства до 324 року. На пам’ятному місці у 1629 році було побудовано Собор Святого Петра у Ватикані – католицький храм, найбільша споруда Ватикану та найбільша християнська церква у світі, будівництво якої тривало 120 років.

Шлях подолання життєвих труднощів

 

Зазвичай, коли мова йде про святих людей, більшість говоре лише про моменти їхнього здобутку – як вони стали святими. Проте не потрібно забувати, що вони також такі самі люди, як і ми і, аби досягнути обожнення, пройшли непростий шлях.

"Кожен із нас, подивившись на святих апостолів, має подумати, як ми звершуємо служіння і як діємо в житті. Наприклад, апостол Петро відзначався твердістю віри. Коли запитували, хто такий Ісус Христос, він сказав, що це є син Божий, тобто визнав його саме Богом, сином Божим, – підкреслює диякон Михайло Омельян. – А апостол Павло, який спочатку був гонителем християн, кардинально змінив життєвий уклад. Ідучи з Єрусалима в Дамаск, він ішов для того, щоб гонити християн, він зустрів воскреслого Бога. Після того його життя змінилося - він став невтомним апостолом християнства".

Апостол Петро, незважаючи на всі моменти, зраджує Ісуса Христа. На тайній вечері він сказав Христу Спасителю, що він ніколи не відречеться від нього, на що Христос каже: "Ще півень тричі не заспіває, як ти відречешся від мене". Так і сталося. Але, незважаючи на зречення, в один момент Господь тричі запитує його, чи любиш ти мене, і Петро каже: "Так, Господи, люблю тебе". Тричі Петро зрікався Ісуса і тричі тепер визнавав свою слабкість – покаявшись, він отримав прощення.

"Таким чином Господь показує, що кожну людину, незважаючи на те, як би вона не впала, Господь її очікує, очікує її підйому. Це показує приклад апостола Петра. А приклад апостола Павла сьогодні показує, що незважаючи на те, що ми певний час не вірили та, можливо, навіть противилися Богу, ми можемо змінити своє життя як апостол Павло і жити далі з Богом", – говорить старший викладач кафедри богослів'я та філософії Київської православної богословської академії, кандидат богословських наук диякон Михайло Омельян.  

Впродовж життя найвизначніший християнський місіонер та один з перших богословів християнства апостол Павло став автором найбільшої кількості праць епістолярної спадщини, написавши 13 книг відомих усім апостольських послань "Нового Заповіту".       

Випромінюйте радість

 

Відзначаючи свято першоверховних святих апостолів Петра і Павла, варто пам'ятати, що як би нам не було важко в житті, є Господь, який нам допоможе, який нас визволить із гріха і допоможе нам його подолати.

У день свята, 12 липня, як раз завершується Петрів піст і це дає можливість кожній людині по-справжньому відчути радість. Основою радості для нас є як раз святі апостоли Петро і Павло, які своїм подвигом життя показали, як по-справжньому має жити християнин. Тому, якщо заглиблюватися в те, як провести цей день, то найперше його потрібно провести в радості", – зауважує диякон Михайло Омельян.

За словами диякона, основними приводами потрібно вважати те, що у нас є такі угодники Божі, тому, що у нас є приклади, до яких ми маємо прагнути, тому, що у нас є Господь, який всіх спас і кожній людині дає можливість увійти в вічну радість та вічне життя.        

Анна Редька
 
Джерело:
До списку новин