загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Українська церква – мати російської!” У Варфоломія виступили з історичною заявою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська церква є матір’ю для російської церкви та дочкою Вселенського патріархату.

Про це заявив член Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату митрополит Елпідофор в інтерв’ю російському журналісту.

“У випадку з українською церквою принаймні парадоксальним і викривленим є твердження будь-кого про те, що церква у Москві є матір’ю церкви України. Якраз навпаки. Московська церква є дочкою української церкви, яка – українська церква – є дочкою Вселенського Патріархату”, – сказав він .

“Знаєте, що християнізація (хрещення) Русі (росів) – не росіян, адже, як відомо, Київська Русь – це інше, тобто сьогоднішніх українців, – сталася за Володимира, з його зверненням. Тобто юрисдикція Вселенського патріархату – це Україна, це Київ, а отже й мати-церква”, – наголосив митрополит Елпідофор.

Під час інтерв’ю журналіст заявив, що “України не було” під час хрещення Київської Русі, на що митрополит відповів, що це не важливо, оскільки географічно це та ж територія.

“Можливо, називалася інакше, але ми говоримо про ту саму землю, принаймні про ту ж географічну територію. Так, української церкви матір’ю є церква в Константинополі, а московської церкви матір’ю є церква в Києві”, – додав він.

Митрополит наголосив, що надавати автокефалію може виключно Константинопольський Синод і Вселенський Патріарх.

“Патріархат Росії, Румунії, Болгарії, Сербії, Грузії, всі ці церкви прийняли власну автокефалію і патріархальний статус від Вселенського Патріархату, не було спільних підписів інших церков, не було жодного спільного прийняття рішень”, – підсумував він.

Нагадаємо, питання про надання автокефалії української церкви може розглянути Синод Вселенського Патріархату вже 28 липня.

 

Джерело:
До списку новин