загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Удовиний горб, або чому потрібно лікувати відкладення солей на шиї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відкладення солей на шиї в народі називають «удовиним горбом». Це захворювання розвивається досить повільно, з кожним роком ускладнюючи ситуацію. Відкладення солей не тільки завдає дискомфорту й  больових відчуттів, а й негативно позначається на зовнішньому вигляді.

ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНИЙ «УДОВИНИЙ ГОРБ»

Першим симптомом недуги є біль у ділянці шиї та плечей, який посилюється під час фізичного навантаження. Існує кілька способів позбавлення відкладення солей на шиї. Найчастіше до цього захворювання схильні люди, які ведуть малоактивний і сидячий спосіб життя. Щоб запобігти розвитку «вдовиного горба», потрібно бути постійно в хорошій фізичній формі. У разі, коли захворювання вже з’явилося, може допомогти комплексне та кваліфіковане лікування.

Тип лікування насамперед залежить від тяжкості недуги. На самому початку розвитку основним методом є фізіотерапія, в яку входять електротерапія, ультразвук, термічна обробка тощо. Подальше лікування може передбачати  фармацевтичну терапію болю, лікування за допомогою ін’єкцій, лікувальну гімнастику.

Хірургічне лікування — це завжди останній варіант. Бувають випадки, коли без нього просто не обійтися. Зазвичай таке трапляється за міжхребцевих гриж. Задавнене відкладення солей на шиї спричиняє безліч проблем зі здоров’ям. Може порушитися рухливість кисті, а в дуже важких випадках розвивається порушення рухливості пальців. Погіршується мозковий кровообіг, що в деяких випадках зумовлює інсульт.

Перші ознаки синдрому спинної артерії та порушення кровопостачання мозку — це постійний головний біль уранці, болісні відчуття в ділянці шиї, порушення зору, нудота, пульсівний головний біль тощо. Якщо не лікувати шийний остеохондроз, хвороба почне прогресувати й перейде в хронічну форму. Мозок постійно страждатиме від нестачі кисню, можуть розвинутися вегетосудинна дистонія та гіпертонія. Постійна нестача кисню призводить до погіршення пам’яті, розвитку недоумкуватості. У разі виявлення в себе перших симптомів недуги негайно зверніться до лікаря. За потреби він призначить відповідне лікування, яке запобігатиме розвитку захворювання.

ЯК ПОЗБУТИСЯ СОЛЬОВИХ ВІДКЛАДЕНЬ

Як прибрати горб на шиї? Існує кілька ефективних народних рецептів, які допоможуть прибрати горб на шиї.

Компрес із солі та меду. Змішайте 1 ст. л. меду з 1 ст. л. солі. Приготовлену кашку викладіть на бинт чи марлю, загорніть і покладіть на хворе місце. Щоб ділянка шиї добре прогрілася, зафіксуйте компрес вовняною хусткою. Процедуру варто повторювати доти, доки не з’являться видимі результати.

Квасолевий відвар. В 1 л води зваріть 5 ст. л. квасолі. Каструлю з відваром загорніть у теплу ковдру й залиште на всю ніч. Зранку процідіть відвар і приймайте по 400 мл на день доти, доки стан не поліпшиться.

Аспіринова настоянка. Розтовчіть 10 таблеток аспірину й залийте 250 мл горілки. Поставте засіб у темне місце на 2 дні. Вийде досить мутна суміш, оскільки таблетки не повністю розчиняться. Готовою настоянкою після масажу розтирають болісні ділянки чи роблять компрес.

Лаврова настоянка. Залийте 500 мл спирту суміш 2 ст. л. кори верби та 2 ст. л. кори бузку, 1 ст. л. лаврового листя. Додайте 50 мг камфорного спирту й поставте в темне місце на 3 тижні. Щодня слід збовтувати засіб. Готовий склад треба процідити й щодня розтирати ділянку шиї.

Мазь на свинячому салі. Змішайте по 100 г несолоного свинячого сала, квіткового меду й потрійного одеколону. Додайте 1 ч. л. 70% оцту. Усе добре перемішайте й дочекайтеся розчинення твердих інгредієнтів. Змащувати хворі місця маззю рекомендується двічі на день (вранці та ввечері). Мазь зберігається в холодильнику і з часом не втрачає своїх лікувальних властивостей.

Рисові ліки. Ретельно промийте рис, залийте його теплою водою й поставте в темне та холодне місце на ніч. Уранці воду злийте, візьміть 1 ст. л. рису, відваріть його в чистій воді без солі протягом 4-х хвилин. Готову кашу з’їжте натщесерце. Рис, який залишився, знову залийте водою, а вранці повторіть процедуру. Тибетські ченці вважали, що ці крупи вбирають у себе зайву сіль, тим самим виводячи її з організму.

 

Джерело:
До списку новин