загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шоколадний медівник з двома варіантами крему:сметанним і шоколадним заварним

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як завжди, доступні продукти. Результат прекрасний! Не будемо говорити, що ви зробите його «на раз, два, три» - попрацювати доведеться. Але результат того вартий. Рецепт Ольги Афінської.

Для коржів нам знадобиться:

масло вершкове - 90 г
цукор - 150 г (якщо любите солодке, візьміть 200 г)
мед - 80 г
сода - 2 чайні ложки без гірки
яйця - 3 штуки (в грамах - 160)
какао - 50 г
борошно - 400 г в тісто, + г 150 потрібно на підсипку.

Приготування

У вогнетривкий посуд скласти вершкове масло, цукор і мед. Поставити на водяну баню. (Вода в нижній каструлі не повинна діставати до дна миски (!)). Нагрівати, помішуючи, поки цукор частково не розчиниться.

Додаємо соду. Добре перемішуємо. Знімаємо миску з водяної бані. Додаємо яйця. Швидко вимішуємо до однорідності. 

Прийшла черга какао і борошна. Какао додаємо відразу. Муки 300 грам сипте сміливо. Частину, що залишилася додавайте потроху. Може здатися, що тісто трохи слабеньке, але не варто додавати борошна більше. Після того, як тісто полежить в холодильнику, воно стане більш тугим.

Отже, тісто зробили, завернули в плівку і відправили в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Далі все будемо робити на столі. Підсипаємо його борошном, відщипуємо невелику кульку тіста і розгортаємо качалкою.

Щоб тісто не липнуло до качалки, посипте і качалку, і тісто борошном.

Тепер поговоримо про те, як тонко розкачувати тісто. Схема така: чим тонше, тим більше коржів, тим смачніше торт. Але ви повинні перенести корж зі столу на деко, не порвавши його. Тому, регулюйте товщину розкочування самі.

Отже, тісто розкатали, кладемо зверху тарілку потрібного нам діаметра, обрізаємо надлишки тіста ножем. Переносимо тісто на деко, підпилене борошном.

Наколюємо часто виделкою. Цей прийом дозволить нам отримати максимально рівні коржі.

Випікаємо при 180 градусах з обдувом 4 хвилини. Так як тісто шоколадне, нам важко побачити за кольором готовність коржа. Тому пишу точний час і температуру.

Корж знімаємо з дека відразу, поки він гарячий. Якщо охолоне - не знімете, він просто розкришиться. Зняли і поклали на рівну поверхню остигати. Я роблю на трьох деках. Один - в духовці, другий - туди збирається, третій - остигає. В цьому випадку процес не займає багато часу.

Отже, коржі стоять красивою стопкою, кухня прибрана. Заваріть собі чашку кави і давайте подумаємо, який крем будемо робити для нашого медовика з шоколадом. Сьогодні я вам пропоную вибрати з двох: 1) сметана + вершки або 2) заварний + шоколад.

Перший варіант: крем з кислинкою, просочує дуже швидко, особливо, якщо ви тонко розкатали коржі. Дві години і можете пригощати друзів. Робити його простіше простого.

Другий варіант: більш складний. Торт буде з більш вираженим шоколадним смаком. На відміну від першого, медовик з цим кремом просочується довше. У приготуванні він складніший. Обидва варіанти гарні. Спробуйте один, потім другий. І вирішите, який вам більше подобається. Не забудьте мені про це написати.

Для крему нам знадобиться:

Варіант 1. Сметанний:

сметана - 700 мл (сама жирна)
цукор - 200 г
сік лимона - 2 столові ложки
вершки - 200 г (від 33%)

Сметану, цукор і лимонний сік з'єднати. Все збити міксером. Цукор повинен розчинитися.

Окремо збити охолоджені вершки до м'яких піків. Акуратно ввести в сметану. Крем стане більш повітряним.

Спробуйте на солодкість. У разі, якщо вам не вистачає цукру, додайте трохи цукрової пудри (!).

Варіант 2. Шоколадний заварний:

молоко - 1 літр
яйця - 4 штуки
цукор - 250 г
ванільний цукор - 2 пакетики
борошно - 50 г
вершкове масло - 80 г
шоколад - 200 г (ваш улюблений, гіркий або молочний - не важливо)

Яйця з'єднати з цукром, ванільним цукром і борошном. Гарненько перемішайте.

Молоко поставте на вогонь. Як тільки закипить, введіть третину молока в яєчну суміш. Перемішайте. Тепер ще одну третину. Знову перемішайте. Влийте молоко і поставте каструлю на середній вогонь.

Крем постійно помішуйте, не відволікаючись ні на кого і ні на що. Пригорить моментом. При постійному помішуванні довести крем до загустіння, але не кип'ятити (цей момент стосується заварного крему саме на борошні).

Зняти каструлю з вогню. Шоколад поламати і додати в крем. Перемішати до розчинення шоколаду. Ввести вершкове масло і ще раз перемішати.

Крем перекласти в чисту миску і накрити харчовою плівкою. Плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб уникнути утворення скоринки. Охолодити крем не менше 3 годин в холодильнику.

Збірка медового торта

Два коржа залишаємо в сторону. Ми повинні подрібнити їх в  блендері і після декоруємо торт. 100 грам крему відкласти. Це потрібно для фінальної обмазки торта.

Крем зважити і розділити на кількість коржів. Отримуємо число (в грамах) крему, що йде на кожен корж. Наприклад. У нас один літр крему. Віднімаємо 100г,  Залишилося 900 грам. Коржів 15 штук. 900: 15 = 60. 60 мл крему піде на кожен корж.

Для чого це потрібно? - запитаєте ви. Для рівномірності просочення вашого торта, для красивого розрізу, для раціонального використання продуктів. Ось куди ви дінете непотрібних 100 грам крему? Викиньте? Не можна! Тому я і вдаюся до математики.

Торт можна збирати в кільці, але можна обійтися і без нього. Все вийде і так. Зібраний торт, обернути плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Перед подачею, обмазати ще раз медовик кремом (100 мл, пам'ятайте, ми їх відклали?) І посипати подрібненою крихтою з усіх боків.
Якщо хочете, для більшої шоколадності, розтопіть плитку шоколаду і полийте зверху торт. Через ситечко посипте какао.

 

Джерело:
До списку новин