загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МВФ назвав головні ризики для світової економіки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжнародний валютний фонд зберіг прогнози зростання світової економіки на рівні 3,9% впродовж нинішнього і наступного років, однак попередив про підвищення ризиків, які можуть негативно вплинути на таку тенденцію.

Про це йдеться в останній доповіді МВФ.

"Прогнозується, що світове зростання досягне 3,9% у 2018 і 2019 роках, що відповідає прогнозам квітневого аналізу "Перспектив розвитку світової економіки" 2018 року", - зауважили у Фонді.

Водночас підкреслюється, що зростання стає менш рівномірним, а ризики, які загрожують його перспективам, зростають. "Темпи економічного підйому, очевидно, вже досягли свого піку в деяких провідних економіках, а зростання стало менш синхронізованим", - підкреслюється в доповіді.

Зокрема, констатується короткострокове посилення динаміки в США. Натомість прогнози переглянуті в негативний бік для зони євро, Японії і Сполученого Королівства "у зв'язку з непередбаченими зниженнями активності на початку 2018 року".

Серед країн з ринком, що формується і країн, що розвиваються "перспективи зростання також стають більш нерівномірними в умовах подорожчання нафти, підвищення прибутковості в США, ескалації напруження в торговельній сфері і ринкового тиску на країни з менш міцними економічними показниками".

При цьому зазначається, що баланс ризиків також змістився в бік погіршення, в тому числі в короткостроковому плані. Дії президента США Дональда Трампа щодо впровадження додаткових мит на експортні товари можуть стати шоком для ділової довіри, який призведе до скорочення глобального ВВП.

"Недавно оголошені й очікувані підвищення тарифів США та заходи у відповідь з боку їхніх торговельних партнерів "збільшили ймовірність ескалації", - зазначили експерти фонду.

Це, на думку МВФ може підірвати відновлення економіки та знизити середньострокові перспективи зростання, як за рахунок прямого впливу на розміщення ресурсів і продуктивність, так і за рахунок підвищення невизначеності і зменшення інвестицій.

 

Джерело:
До списку новин