загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від родимки до меланоми: як уникнути хвороби безкоштовно і безпечно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Родимки можуть перетворюватися в злоякісні пухлини і викликати рак шкіри. Тому їх потрібно вчасно видаляти, щоб уникнути хвороби. Зробити це можна безпечно і навіть безкоштовно.

ЗАГРОЗА. На рак шкіри припадає близько третини всіх випадків раку. Він буває двох типів: немеланомного і меланомного. Останній часто призводить до смерті.

У середньому за рік в Україні реєструється 2,5-3 тисячі випадків раку шкіри. При цьому рівень захворюваності в нашій країні у 5 разів нижчий, ніж у Данії, Франції, Австралії, Бельгії та Норвегії.

ДІАГНОСТИКА. Найбільша біда, якою загрожує меланома, полягає у несвоєчасній діагностиці і самолікуванні. Помітивши підозрілі новоутворення на шкірі, потрібно відразу звертатися до онколога-дерматолога. При цьому багато українців взагалі не знають, що таке меланома. За даними опитувань, у Києві про неї обізнаний тільки кожен п’ятий, а в Україні – кожен десятий.

Перевірки на меланому варто проводити щомісяця. Для цього розроблена система самодіагностики АКОРД, де кожна буква має своє значення і вказує на ознаки новоутворення:

А – асиметрія: умовна вісь ділить родимку на дві нерівні половинки;

К – край: він стає нерівним, рваним, з зазубринками;

К – кровоточивість: без причини;

О – окрас: поява змін кольору, вкраплень більш темного або світлішого, а також зникнення забарвлення можуть свідчити про її переродження;

Р – розмір: збільшення родимки в ширину або у висоту може бути небезпечним симптомом;

Д – динаміка: поява кірочок, тріщинок, випадання волосків.

ПРОФІЛАКТИКА. Якщо якась родимка викликає підозру або її потенційно можна здерти при розчісуванні, заняттях спортом або годуванні груддю, то таку родимку краще видалити. Найчастіше для цього використовують лазер. Після видалення родимку відправлять на біопсію, щоб переконатися в її безпеці.

Для лікування і видалення доброякісної родимки потрібно йти в онкодиспансер. Це єдине місце, де вам точно скажуть, несе родимка небезпеку чи ні. Якщо все добре, то родимку можна БЕЗКОШТОВНОвидалити прямо в диспансері.

Меланоми ж потребують глибокого висічення і подальшого лікування. Не варто звертатися в косметологічні клініки, адже там можуть прогледіти небезпечне новоутворення і тим самим спровокувати рак. До того ж, така процедура платна і коштує від 300 гривень за одне новоутворення.

ДО РЕЧІ. Щороку 20 квітня в лікарнях по всій Україні проводяться безкоштовні огляди населення для виявлення меланом. Для тих, хто не має можливості фізично прийти до лікаря, діє програма телемедицини «Telederm». Вона дозволяє надіслати фото родимки на електронну пошту і отримати консультацію фахівця.

Маленька родимка може стати причиною великих проблем і навіть призвести до смерті. Тому будьте уважні до свого тіла і при необхідності звертайтеся до лікаря.

 

Джерело:
До списку новин