загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: У питанні визначення цін на газ для населення немає хорошого рішення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При нинішніх цінах газовидобуток стане комерційно привабливим. Тому дуже ймовірно, що відбуватиметься битва між приватними та державними підприємствами. Тож головним питанням тут залишатиметься рівність умов, адже зараз «Укргазовидобуток» скаржиться на блокування доступу до нових ділянок.

Про це сказав президент асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк.

Коментуючи озвучені прем‘єр-міністром Володимиром Гройсманом плани наростити власний видобуток газу, він наголосив: зараз на Львівщині уже встановлені нові бурові вишки. Тож, уже є ознаки якихось рухів у цьому напрямку.

«Вже справді ведеться нове буріння, з‘являються нові станції», – зазначив Павлюк.

Та водночас він наголосив: «Укргазвидобування» неодноразово скаржилось на блокування доступу до нових ділянок. Зокрема, у Полтавській області підприємство не отримало жодного погодження на нові місця.

«Очевидно, при нинішній ціна на газ така діяльність стає дуже привабливою із комерційної точки зору. Тому й відбуватиметься певна битва між приватними видобувачами і державним підприємством. Тут питання рівних умов, адже на сьогодні виглядає так, що у приватних – трохи більше доступу і можливостей до видобутків, ніж у державних», – зауважив експерт.

Окрім того, він прокоментував вчорашнє рішення уряду про відкладення питання підвищення ціни на газ для населення до вересня. Мовляв, у цій проблемі «доброго рішення» не знайти.

«Мусимо прийняти факт, що воно завжди буде поганим – або для населення, або для держави, або для обох. Ми ж взяли на себе зобов‘язання запровадити ринок газу. Це така ж ситуація, як і з ринком бензину. Після його створення держава перестала це регулювати, за ним слідкує лише Антимонопольний комітет», – наголосив Павлюк.

До того ж, зараз є значний розрив між ціною газу для населення та для промислових споживачів.

«Та таке рішення потрібно ухвалювати, хоча воно завжди буде поганим. Однак, не можемо допустити, щоб міські теплокомунальні підприємства увійшли в опалювальний сезон, не знаючи ціни газу. Оскільки вони встановлюють тарифи із певним запізненням, можемо отримати ситуацію, коли будуть просто нездатні продавати тепло за новими цінами, адже ця вартість просто не буде встановленою», – підкреслив Святослав Павлюк.

Як повідомлялось, вчора на засіданні Кабміну прем‘єр-міністр Володимир Гройсман заявив: стратегічним завданням країни є системне і остаточне зниження цін на газ. Це можливо тільки, коли будемо добувати газ у тій кількості, що потрібно Україні.

 

Джерело:
До списку новин