загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чого очікувати українцям в серпні: повинна поліпшитися ситуація з пенсіями і ліками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Натомість можуть зрости тарифи на воду.

Останній місяць літа для українців обіцяє бути не дуже насиченим різними подіями. Так, країна відзначатиме День Незалежності, розшириться перелік безкоштовних ліків, а погода порадує зменшенням кількості опадів. 

Довгі вихідні

Традиційно 24 серпня вся країна відзначає День Незалежності, а значить, українців знову чекають довгі вихідні. Так, свято припадає на п'ятницю, тому відпочиватимуть громадяни з 24 по 26 серпня. А ось 23 серпня – передсвятковий день, тому варто пам'ятати про те, що робочий час у всіх державних установах скоротять на годину.

Всього на серпень припадає 9 вихідних днів і 22 робочих.

Безкоштовних ліків має побільшати

Міністерство охорони здоров'я України затвердило попередній реєстр препаратів урядової програми "Доступні ліки". Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і на бронхіальну астму зможуть дешевше отримувати в аптеках необхідні препарати за рецептами лікарів уже в серпні.

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників (18 з яких українських, 28 іноземних). Раніше в програмі брали участь 239 препаратів, таким чином, з 1 серпня 2018 року українські пацієнти зможуть отримувати на 22 препарати більше, ніж раніше.

Також наразі визначається точна кількість препаратів, які будуть повністю безкоштовними для пацієнтів.

"У новому реєстрі 35 препаратів точно потрапляють до цього списку, ще 30 – можуть приєднатися, якщо протягом 5 днів виробники переглянуть свої цінові пропозиції", – зазначили в прес-службі МОЗ 23 липня.

Тарифи на воду можуть зрости

Холодне водопостачання в Україні в липні виявилося під загрозою. Зупинило роботу єдине хімічне підприємство "Дніпроазот", яке виробляє хлор, який українські водоканали використовували для дезінфекції води. Перед великими містами встала небезпека залишитися без питної води через нестачу хлору.

Однак, наприкінці місяця "Дніпроазот" відновив роботу. Також підприємство запропонувало водоканалам безпосередньо купувати продукцію в обхід посередників, але на нові умови згодні далеко не всі.

За словами віце-президента Асоціації водоканалів України Ольги Бабій, "Дніпроазот" збільшив ціну на хлор з 11 тис. грн до 47,25 тис. грн з ПДВ за тонну – тобто майже вп'ятеро.

"Підвищення ціни на хлор вплине на кожного споживача в Україні, тому що за рахунок збільшення вартості хлору вартість води зросте як мінімум на 2-3% незалежно від розміру міст", – заявила Бабій.

Затримок пенсій не буде

У липні українці зіткнулися з затримками пенсій, але, як обіцяють в Мінсоцполітики, в серпні пенсії надійдуть без зволікань. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі одного з телеканалів.

За словами Шамбіра, всі заходи планування фінансових надходжень вже вжиті, і затримок з виплат в серпні не буде.

"На наступний місяць трохи більше коштів надходять з державного бюджету, тому впевненості в наступному місяці значно більше. Я думаю, що наступного місяця вдасться забезпечити, щоб пенсіонери отримали пенсію день в день", – зазначив Микола Шамбір.

А прем'єр-міністр Володимир Гройсман днями розповів, що затримка пенсій в липні сталася через касовий розрив надходжень від єдиного соціального внеску, і Пенсійний фонд повністю завершив фінансування виплати липневих пенсій.

У деяких областях припиниться аналогове телерадіомовлення

З 1 серпня в Києві, Київській і Кіровоградській областях припиниться аналогове ефірне мовлення національних і місцевих телеканалів. По всій Україні сигнал відключать через місяць – з 1 вересня.

Нещодавно голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на конференції заявив, що вже з серпня мешканці Київської та Кіровоградської областей не зможуть дивитися телеканали без спеціального пристосування, але, за його словами, перехід на новий вид сигналу пройде швидко і безболісно, оскільки майже всі будинки вже підключені до супутникового або кабельного телебачення.

"Кіровоградська для мене експериментальніша область, але в будь-якому разі ми повинні піти на цей крок, щоб побачити існуючі проблеми із забезпеченням тюнерами, покриттям білих плям, з інформаційною кампанією", – зазначив Артеменко.

Погода буде теплою, але не посушливою

За прогнозами синоптиків і різних метеорологічних сайтів, погода в серпні буде теплою, але не дуже спекотною. Так, очікується, що вдень температура в середньому становитиме від +24 до +26 градусів.

Інтенсивність дощів в Україні стихне вже з початку серпня, але сильної посухи останнього місяця літа також не передбачається.

Крім того, синоптики запевняють, що в серпні очікується кілька днів, коли температура підніметься вище 31 градуса тепла.

 

Джерело:
До списку новин