загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Проблеми зі слухом провокують хвороби серця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди похилого віку, які мають проблеми зі слухом, більше схильні до хвороб серця.

Американські дослідники вивчили історії хвороби 433 пацієнтів у віці від 80 до 106 років для того, щоб визначити існування зв'язку між віковими порушеннями слуху і ризиком серцево-судинних хвороб. Гостроту слуху учасників дослідження оцінювали за допомогою спеціальних аудіограм. Враховувалися всі види серцево-судинних хвороб і фактори ризику, включаючи хвороби коронарних артерій, судинні патології, діабет, різні прояви гіпертонії і куріння.

З усієї групи у 359 пацієнтів виявили серйозні порушення слуху, а у решти вони не виходили за рамки норми. Найчастіше пацієнти, що страждали від вираженої втрати слуху, також мали гіпертонію. Ще серед них нерідко зустрічалися ті, хто страждають від хвороб коронарних артерій, причому порушення слуху спостерігалися частіше у чоловіків, ніж у жінок.

Вчені з'ясували, що чим більш вираженішою є втрата слуху і чим вища швидкість, з якою це відбувається, тим більша ймовірність розвитку будь-яких серцево-судинних захворювань. Ось чому так важливо в міру старіння захищати свій слух. До основних ефективних методів профілактики відносять дієту, фізичні навантаження, відмова від куріння, а також захист від сильних шумів і травм.

 

Джерело:
До списку новин