загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Готуйтеся: влада дала старт закону про стеження за грошима українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство фінансів готує закон, який установить тотальний контроль за грошовими переведеннями українців.

Мова йде про новий законопроект, згідно з яким, хоч і підвищився поріг максимальної суми переведень (із 150 тис. гривень до 300 тисяч), але контроль за ними значно посилиться.

Таким чином, усі оператори ринку (банки, фінкомпанії, оператори поштового зв’язку, платіжні системи) вимагатимуть інформацію про відправника та отримувача коштів. Операції до 30 тис. гривень потрібно супроводжувати ФІО та унікальним ідентифікатором операції відправника та отримувача.

Для операцій більше 30 тис. гривень до цієї інформації також слід додати дані про місце проживання, серію і номер паспорта або ідентифікаційний код.

Тобто, наприклад, для поповнення рахунку мобільного телефону на 5 гривень у терміналі самообслуговування, клієнту потрібно буде вводити своє ім’я.

При цьому, операторів ринку зобов’яжуть весь час моніторити усі транзакції. У тому числі й для заборони проведення операції, наприклад, коли людина відмовляється вводити інформацію про себе.

Окрім того, законопроект передбачає створення єдиного реєстру національних публічних осіб, до якого матимуть доступ усі банкіри. Цей реєстр має створити Націаональне антикорупційне бюро на основі декларацій самих чиновників. Також банки матимуть право відмовляти клієнтам у проведенні операцій. Передбачається, що лише клієнтам у разі, якщо для них встановлено неприйнятно високий ризик.

Фактично, це означає, що держава через суб’єктів первинного фінансового моніторингу отримає доступ до деталей всіх без винятку фінансових операцій українців.

Мінфін виправдовується, що таким чином вони намагаються наблизити українське законодавство до європейских порядків та вимогам меморандуму, підписаного МВФ і Міністерством фінансів.

У разі прийняття закону, він вступить у силу на наступний день після публікації.

Відзначимо, що згідно з вимогами Міжнародного валютного фонду, ціну на газ для населення в Україні потрібно підняти до ринкової. Але влада не поспішає йти на такий непопулярний крок напередодні виборів, тому пошук компромісу з кредиторами затягується. Але тариф на блакитне паливо все ж піднімуть. Питання залишається тільки коли і наскільки.

У найближчий місяць побоюватися нічого. Кабінет міністрів поки продовжив до 1 вересня 2018 року дію постанови №187 (від 22 березня 2017 року) про покладання на НАК «Нафтогаз України» спеціальних зобов’язань з продажу природного газу для потреб населення за зниженою ціною.

Зазначимо, світова економічна криза, яка виникне як наслідок торгових войнх між США і Китаєм, як прогнозують, призведе до того, що долар в Україні перевищить позначку в 30 гривень. Зараз в світі існує напруга у зовнішньоекономічних відносинах між ключовими учасниками світової торгівлі: ЄС, Китаєм і США.

 

Джерело:
До списку новин