загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

З речами на вихід: як виселити родичів з квартири?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На жаль, спільне проживання з близькими людьми не завжди приносить радість. Що робити, якщо жити в одній квартирі з кимось із родичів стає нестерпно?

КРАЩЕ ДОМОВИТИСЯ. Скажемо відразу: зняти з реєстрації мешканця, прописаного в приміщенні, не так-то просто. Зробити це можна тільки двома способами – або за згодою самого мешканця, або через суд. Звичайно, оптимальний варіант – коли співмешканець піде вам назустріч і добровільно погодиться на виписку. Тоді справа залишається за малим: йому потрібно піти до відділу Державної міграційної служби за місцем проживання і подати заяву про зняття з реєстрації.

ЗА ЩО? Якщо ж зареєстрований мешканець сам виселятися не хоче, розбиратися з ним доведеться в судовому порядку. Підстав для того, щоб розпрощатися з небажаним співмешканцем, може бути кілька:

– якщо він вселився в будинок або квартиру без законних підстав або порушив встановлений порядок вселення членів сім’ї;

– якщо він довше за рік не живе в будинку або квартирі без поважних причин;

– якщо він систематично руйнує чи псує будинок або квартиру, або використовує приміщення не за призначенням;

– якщо він своєю поведінкою робить проживання з ним в одному будинку або квартирі неможливим.

ЯК ОФОРМИТИ ПОЗОВ? Подати позов до суду про визнання людини, що втратила право користування житловим приміщенням та про зняття її з реєстрації може тільки власник житла. Позов подається за місцем знаходження житлового приміщення. Третьою особою у цій справі має бути залучено місцевий підрозділ Державної міграційної служби, бо саме туди, отримавши рішення суду, вам доведеться звернутися, щоб зняти людину з реєстрації.

ЧИМ ДОВЕДЕШ? До позовної заяви потрібно додати документи, що підтверджують, що ваш співмешканець втратив право користуватися житлом. Наприклад, якщо мешканець понад рік не проживає в квартирі, такими документами будуть акти, складені представниками балансоутримувача. Таких актів повинно бути складено не менше чотирьох-п’яти протягом року. Якщо ви не представите докази, суд може відмовити вам у задоволенні позову.

 

Джерело:
До списку новин