загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спадок: що буде з майном, яке не згадане в заповіті?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найчастіше в заповіті вказують все майно, яким заповідач володіє і яке він має намір залишити спадкоємцям. Але що робити, якщо якась частина спадщини в заповіті не вказана?

БУКВА ЗАКОНУ. В такому випадку законодавство говорить цілком ясно: майно, яке не охоплене заповітом, розподіляється серед спадкоємців на загальних підставах.

ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ? Кожен із спадкоємців за законом одержує ту долю не згаданого заповітом майна, яка належала б йому, якби заповіту не було взагалі.

НА ДВОХ СТІЛЬЦЯХ. Виникає логічне запитання: чи може одна і та ж людина отримати спадок і за заповітом, і за законом? Верховний суд роз’яснює: може. Справа в тому, що обидва види спадкування – за заповітом і за законом – вважаються окремими і цілком самостійними. А значить, спадкоємець може отримати і заповідану йому частину майна, і свою частку частині, що не згадана заповітом.

ДО РЕЧІ, спадкоємцям, які подають заяву про прийняття спадщини до нотаріальної контори, юристи радять окремо вказати в заяві, яке саме майно успадковується за заповітом, а яке – за законом.

 

Джерело:
До списку новин