загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Депортація з України: кого і за що можуть вислати з країни?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Іноземці, які перебувають на території України незаконно або порушують правила перебування в приймаючій країні, підлягають депортації. Підстави для висилки можуть бути різними, але результат буде один – квиток на батьківщину. Через що іноземця можуть примусово вислати з території України?

ПРИЧИНИ. Існує безліч причин, за якими влада має право видворити людину за межі держави. Наприклад, особа, яка перебуває на території України, не маючи громадянства, виду на проживання або дозволу на перебування (тобто візи), підлягає депортації. Також підставами для депортації є:

– незаконний перетин кордону;

– порушення порядку проїзду транзитом;

– закінчення терміну дії візи;

– порушення чинного законодавства або порядку;

– закінчення терміну дії документів;

– не відповідає закону дозвіл на роботу.

Якщо людина небезпечна для суспільства або вчинила злочин за законами України, то можливий один із трьох варіантів розвитку подій:

1 Зменшення терміну перебування;

2 Покарання як для громадянина України;

3 Депортація.

ПРОЦЕДУРА ДЕПОРТАЦІЇ. Офіційні органи зобов’язані в письмовому вигляді пред’явити іноземному громадянину підстави для його депортації. Якщо іноземець не згоден з викладеними причинами, він може подати в апеляційний суд прохання про перегляд справи, приклавши до заяви документ, що підтверджує особу, та одержаний лист.

Для винесення рішення про скасування депортації необхідно довести, що:

– порушення закону відбулося не з вини іноземця;

– порушення відбулося з поважних причин;

– у іноземця є документи, що підтверджують законне право перебування на території України.

Якщо справу переглянули і рішення про депортацію скасували, то іноземець може залишатися на території України стільки, скільки йому дозволяють документи. Але якщо іноземний громадянин не зміг спростувати рішення про депортацію, йому доведеться в найкоротші терміни покинути територію країни.

Процедура видворення відбувається швидко і за рахунок держави. Депортованій особі не дають можливості зібрати речі або попрощатися з друзями і родичами. Зазвичай це відбувається так: правоохоронці конвоюють громадянина до літака, на який вже куплений квиток.

ВСТАНОВИТИ ОСОБУ. Відповідно до реєстру судових рішень, з України найчастіше депортують вихідців із Середньої Азії, КНР, В’єтнаму, громадян африканських країн, які через Україну намагаються потрапити в країни ЄС.

286 осіб було депортовано з України в 2017 році.

Часто такі «мандрівники» знищують документи, що підтверджують їх особу, а депортувати людину без встановлення особи неможливо. З цієї причини на території України були обладнані спеціальні пункти, де знаходяться такі громадяни, поки йде процедура ідентифікації. Після встановлення особи влада зв’язується з посольством країни, громадянином якої є нелегал, після чого запускається процедура депортації.

ЗАХОЧУТЬ – ВИДВОРЯТЬ. У разі, коли для депортації немає підстав, іноземець все одно може бути виселений з приймаючої держави, якщо влада визнає, що його перебування загрожує національній безпеці, громадському порядку, моралі, правам, свободам чи здоров’ю населення.

Довідка: Відповідно до Європейської конвенції про захист прав людини, ніхто не може бути депортований з території держави, громадянином якої він є, і ніякому громадянину не може бути заборонений в’їзд на територію своєї держави.

 

Джерело:
До списку новин