загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Все про всіх: навіщо хочуть створити єдину базу даних про всіх українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні може з’явитися Єдиний державний реєстр, в якому буде міститися абсолютно вся інформація про українців.

ФАКТ. У Верховній Раді зареєстрували законопроект «Про публічні електронні реєстри», який передбачає об’єднання всіх державних реєстрів в одну базу даних. Автори документа вважають, що створення Єдиного реєстру значно полегшить роботу з надання адміністративних послуг та заощадить бюджетні кошти.

СУТЬ ЗАКОНОПРОЕКТУ. На даний момент в Україні існує близько 350 держреєстрів. За основу Єдиного реєстру хочуть взяти наявні бази даних демографічного реєстру, реєстру юридичних та фізичних осіб. Крім цих даних в реєстр хочуть додати інформацію про майнові права, судові рішення, доручення, нормативно-правові акти.

Всі реєстри будуть об’єднані, а обмін даними відбуватиметься в електронному вигляді – «запит – відповідь». Послуги реєстру будуть платними. У разі схвалення закон запрацює в 2021 році.

ПЕРЕВАГИ. Створення Єдиного реєстру не тільки полегшить роботу багатьом державним органам, а й дозволить заощадити близько 500 млн гривень на рік. Приблизно така сума йде на фінансування 350 різних відомств, що займаються реєстрами. Українцям в разі прийняття документа більше не доведеться ходити за довідками по різних інстанціях. Всю необхідну інформацію можна буде отримати в одному місці.

НЕДОЛІКИ. З’єднання всієї інформації в один реєстр в разі недостатньо високого рівня захисту може призвести до масових крадіжок інформації. Однією хакерської атаки вистачить для того, щоб знерухомити всю систему адмінпослуг. У кіберполіції вважають, що інформацію в Єдиному реєстрі необхідно розділити за різними категоріями доступу і ступеня зашифрованості.

Незважаючи на необхідність доопрацювання деяких моментів використання реєстру, сама ініціатива буде корисною як державі, так і пересічним громадянам.

 

Джерело:
До списку новин