загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пільговий відпуск ліків планується унормувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

6 серпня на сайті МОЗ України оприлюднено проект постанови КМУ, яким пропонується внести зміни до постанови КМУ від 17.08.1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

Змінами пропонується уточнити, що певним категоріям населення у разі їх амбулаторного лікування здійснюватиметься пільговий відпуск лише тих ліків, які зареєстровані в Україні та включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, окрім тих, що відпускаються за урядовою програмою «Доступні ліки».

Як зазначається в супровідних документах до проекту, дані зміни розроблено у зв’язку з тим, що до Переліку категорій захворювань, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби відпускаються без­оплатно, затвердженого постановою № 1303, входять, зокрема, цукровий діабет (II типу) та бронхіальна астма. За відповідними нозологіями пацієнти також отримують лікарські засоби в рамках урядової програми «Доступні ліки». Тобто наразі один і той самий препарат пацієнт може отримати в рамках програми «Доступні ліки», так і відповідно до постанови КМУ № 1303.

Тому з метою раціонального використання бюджетних коштів на забезпечення пацієнтів необхідними ліками та усунення множинності рішень щодо безоплатного і пільгового відпуску лікарських засобів профільним міністерством пропонується ухвалити даний проект документа.

У разі прийняття даної постанови вона набуде чинності 1 січня 2019 р.

 

Джерело:
До списку новин