загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стали відомі українські міста з найбруднішим повітрям: хто опинився в лідерах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проаналізувавши показники 39 українських міст, експерти прийшли до висновку, що найменше пощастило жителям Маріуполя.

Йдеться про дані за січень-червень 2018 року про стан забруднення навколишнього середовища Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

Таким чином, Маріуполь містом з найбруднішим повітрям в Україні.

Крім того, ситуація не набагато краща в Одесі, Луцьку, Кам’янському (колишній Дніпродзержинськ), Дніпрі, Києві, Миколаєві, Слов’янську, Кривому Розі, Краматорську, Рубіжному, Лисичанську і в Запоріжжі.

Найкраща ситуація відзначалася в Горішньому Плавнях (колишній Комсомольськ). Також до п’ятірки міст, де найлегше дихати увійшли Ізмаїл Одеської області, Світловодськ з Кіровоградщини, Чернівці та Харків.

Дані вимірювали в 39 містах, на 129 стаціонарних постах. Всього фахівці вимірювали 22 забруднюючих вещство в повітрі, з них – 8 важких металів.

В обсерваторії пояснили, що високий рівень забруднення атмосферного повітря цих міст обумовлений здебільшого підвищеним вмістом специфічних шкідливих речовин – формальдегіду, фенолу, фтористого водню, аміаку, з основних домішок – завислих речовин, діоксиду азоту, оксиду вуглецю.

Відзначимо, що зараз у Києві зберігається катастрофічно велика концентрація небезпечних речовин у повітрі. Так, надзвичайники виявили високий рівень діоксиду азоту та формальдегіду в повітрі.

Рівень забруднення діоксидом азоту досяг кількості 5 середньо допустимих добових норм. Найгірша ситуація спостерігається в районі Бессарабської і Деміївської площ, вулиці Довженка і проспекту Перемоги.

Рівень забруднення формальдегідом ще більш трагічний – 5-7,7 середньодобових гранично допустимої концентрації. Особливо це спостерігається в районі Оболонського проспекту, проспекту Перемоги, бульвару Лесі Українки, Бессарабської і Деміївської площ.

Нагадаємо, як брудне повітря впливає на організм. Самі того не підозрюючи, ми створюємо отруєну повітряне середовище, в якій перебуваємо мінімум 12-15 годин в день, у себе вдома. Такий же брудне повітря в автомобілі і в офісі, в результаті 90% свого часу людина живе в тому середовищі, де навіть за санітарними нормами будь-яка жива істота бути не повинно. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, 1 серпня в Києві концентрація шкідливих речовин в повітрі в кілька разів перевищила гранично допустимі показники. В першу чергу, це пов’язано з сильною спекою.

 

Джерело:
До списку новин