загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чия земля і як нею користуватися: Порошенко підписав важливий закон про угіддя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який допоможе уникнути рейдерських захоплень землі і спростить ведення фермерського господарства. Цей новий документ покликаний впровадити ефективний механізм використання угідь сільськогосподарського призначення.

Також він створить необхідні умови для стимулювання зрошення в Україні, повідомили в прес-службі Адміністрації президента.

Так, законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення питань колективної власності, удосконалення в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні" впроваджується ціла низка важливих нововведень.

У документі визначаються особливості використання і розпорядження земельними ділянками, які розташовані в масиві сільгоспземель, а також полезахисних лісосмуг, що обмежують такий масив.

Наприклад, власники сільськогосподарських угідь, які призначені для ведення особистого фермерського господарства, зможуть використовувати їх також і для товарного с/г виробництва без зміни їх цільового призначення.

Також всі власники земель в сільськогосподарських масивах зможуть ними обмінюватися, здавати в оренду і суборенду. Цей закон набуде чинності наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, що відповідний законопроект був прийнятий за основу 22 травня 2018 року. Після внесення ряду поправок у липні Верховна Рада проголосувала за нього у другому читанні.

Тоді депутати відзначили, що через порушення цілісності масивів земель сільськогосподарського призначення деякі їх недобросовісні користувачі шантажували інших з метою отримання матеріальної вигоди. Передбачається, що новий документ зробить це неможливим і створить потрібне правове поле для уникнення рейдерських захоплень.

Як повідомлялося, українським селянам спростили податкову тяганину. Тепер вони зможуть працювати за спрощеною системою оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи.

 

Джерело:
До списку новин