загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці хочуть залежати від держави - відомий соціолог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці традиційно звикли покладатися на державу і не схильні вірити, що від їхніх зусиль залежить життя в країні.

Про заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова, відповідаючи на питання про те, чи властива сучасним українцям "культура бідності" - звичка не використовувати можливі ресурси по максимуму.

Лібанова підтвердила цей соціальний феномен і констатувала, що в Україні досі високий відсоток людей, які погоджуються жити на соціальну допомогу.

"Нещодавно була цікава зустріч роботодавців в Івано-Франківську. Роботодавець розповідав, що готовий платити працівникові зарплату в 13-15 тис. грн, причому офіційно. А люди просили: краще менше, але в конверті, - навела приклад соціолог. - Тобто людина хоче отримувати зарплату, але при цьому не (бажає) втратити свої 3 тис. грн субсидій. Ці 3 тис. від держави їй дорожчі за 3 тис., офіційно зароблені".

"Державі українці вірять більше і від неї хочуть залежати", - резюмувала Лібанова.

Вона також додала, що істотна частина українців вважає, що від них взагалі нічого не залежить. І з роками ці цифри практично не змінюються: розрив між тими, хто так вважає, і тими, хто все ж таки переконаний, що вони є господарями своєї долі, не зменшується.

"Ситуація трохи змінювалася зі зрозумілих причин у 2014 році (через надії, пов'язані із результатами Революції Гіідності), але вже в 2015 році знову повернулася до колишнього співвідношення", - підкреслила дослідниця.

 

До списку новин