загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Податків, які сплачуємо із зарплатні, для підвищення пенсій бракує, – Сергій Фурса

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У нас такі маленькі пенсії, бо ВВП на душу населення низький і висока «доля» тіньової економіки. У результаті отримуємо те, що податків із зарплатні просто не вистачає для того, щоб пенсії були більші.

Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Нагадаємо, з 21 липня у Києві та деяких інших містах України спостерігалася затримка з виплатою пенсій.

У Пенсійному фонді пояснили, що зміщення строків виплати пенсій у липні зумовлене розривами надходження єдиного соціального внеску, та запевнили, що в поточному місяці всі пенсії будуть повністю забезпечені фінансовим ресурсом.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса зауважив, що пенсійна система України є відображенням економіки країни.

«А Пенсійний фонд сьогодні в нас дефіцитний. І чому в нас такі маленькі пенсії? Бо ВВП на душу населення низький і висока частка тіньової економіки. У результаті отримуємо те, що податків із зарплатні просто не вистарчає для того, щоб пенсії були більші», – зазначив гість програм.

Інвестиційний банкір зауважив, що солідарна пенсійна система є банкрутом не лише в Україні, а й в усьому світі.

«Навіть американська система соціального забезпечення вже банкрут. «Чиста» солідарна система є лише в Білорусі. У Європі вона була ефективною тоді, коли дуже багато людей працювало, а пенсіонерів було не так багато. А зараз люди живуть набагато довше, а народжуваність є меншою. Тому для обслуговування пенсіонерів податків фізично не вистарчає», – пояснив Сергій Фурса.

Він додав, що українська молодь сьогодні може не сподіватися на те, що в старості вона отримуватиме пенсію.

«Через 20-30 років пенсії не буде, або вона буде дуже маленькою», – заявив Сергій Фурса й додав, що внески, які працюючі українці сьогодні сплачують у ПФУ, не йдуть за ними, а йдуть за поточними пенсіонерами.

«Тобто держава сьогодні уклала такий собі суспільний договір, що ми – працюючі підтримуємо тих, хто не може себе забезпечити. Тому зараз ми маємо говорити про другий рівень, щоб ми самі собі накопичували пенсію, але ми маємо усвідомлювати, що це починається до 35 років», – зазначив Сергій Фурса.

Нагадаємо, в Кабміні повідомили, що підвищення пенсій людям, котрі мали великий трудовий стаж, але низьку зарплату, відбудеться вже цього року. 

 

Джерело:
До списку новин