загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Велика пенсійна чистка. Кого вона торкнеться?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Правління Пенсійного фонду України підготувало постанову про порядок проведення інвентаризації пенсійних справ та особових рахунків одержувачів пенсій.

Під час інвентаризації перевірятиметься і документально підтверджуватиметься фактична наявність пенсійних справ та особових рахунків одержувачів пенсій, їх відповідність даним обліку, а також - наявність в пенсійних справах копій документів, що підтверджують вік особи, місце проживання, особливий статус. Інвентаризація має бути проведена до 31 жовтня наступного року.

"Думаю, основна мета - це перевести всі справи в електронний вигляд та створити відповідну базу даних, - коментує Олександр Ткач, директор компанії "Пенсійно-актуарний консультант". - Але, можливо, заодно і виявлять "мертві душі". Є дані, що у державних реєстрах 25-30% - це "мертві душі", які продовжують отримувати пенсію.

Якщо будуть якісь помилки при обчисленні пенсій на користь пенсіонера, то навряд чи на них звернуть увагу. Але, коли це буде на користь держави, то зовсім інша річ. Усе, що після 2000-го року, є в системі персоніфікації і будь-які "фінти" з пенсіями неможливі.

Так, у призначенні пенсій до 2000-го року можливі неспівпадіння, коли пенсія не відповідає рівню зарплат. Наприклад, людина працювала в торгівлі, де завжли були низькі зарплати, а пенсія в неї чомусь складає 10 тисяч гривень.

Власних надходжень Пенсійний фонд має 208 мільярдів гривень на рік, а для виплат пенсій щорічно потрібно 350 мільярдів, тобто міністерство фінансів щорічно доплачує Пенсійному фонду суму, якої не вистачає. Але, якщо під час інвентаризації і знайдуть якихось плюс-мінус 5 млрд зайвих гривень, то і це буде добре, зважаючи на катастрофічний стан ПФУ".

Леся ЯСИНЧУК

 

Джерело:
До списку новин