загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Борщ подешевшав: овочі різко впали в ціні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У сезон збору врожаю "борщовий набір" став доступнішим.

Варити борщ стає дешевше – ціни на овочі для головної страви українців поповзли вниз.

Так, картопля подешевшала на третину – сьогодні за кілограм просять в середньому 5,5 грн. Половину вартості втратила морква, ціна на цей коренеплід впала до 10 грн/кг. Доступнішими стали також буряк і білокачанна капуста. Вони коштують 6,25 грн і 5 грн відповідно. 

Проте, хоча зараз ціни на продукти харчування зупинилися або ж злегка знизилися, у вересні вартість овочів значно збільшиться, не кажучи вже про початок зими. Олексій Дорошенко також говорить про те, що з вересня продукти можуть подорожчати на 10-15%. 

У грудні, в порівнянні з серпнем, може бути значне підвищення цін на ті ж овочам – близько 20-30%", – підсумував експерт.

Втім, загалом овочі в Польщі виявилися дешевше, ніж в Україні. Особливо це стосується зелені – в Україні вона продається вдвічі дорожче, ніж в сусідній країні. 

Експерти впевнені, що в цьому році у нас стандартна модель зростання цін, без будь-яких надзвичайних ситуацій, як це було, наприклад, в 2017 р. Тому різких і раптових стрибків цін не передбачається. 

Багато платять українці і за м'ясо. І якщо курятина наразі стабільно тримається в ціні, всі інші види м'яса тільки дорожчають. Наприклад, ціна на свинину підвищилася на 10%, а на яловичину – на 16% з початку року. Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко каже: курятини зараз надлишок, тому її вартість не піднімають.

 

Джерело:
До списку новин